Συνταγές
Μιλφέιγ με πραλίνα φουντουκιού για τους λάτρεις της σοκολάτας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Απαιχτο. Για τους σοκολατομανεις ότι πρέπει.
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 πακέτα σφολιατίνια
1 κρέμα άνθος αραβοσίτου σοκολάτα με το ανάλογο γάλα
1 φυτική σαντιγί πράσινη συσκευασία
200 γρ πραλινα φουντουκιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα πυρέξ στρώνω τα σφολιατίνια από επάνω βάζω την κρέμα που την έχω βράσει σύμφωνα με τις οδηγίες βάζοντας ομως στο τέλος μια κουταλια πραλινα και έχω αφήσει να κρυώσει καλά.
Ξανα σφολιατίνια και τέλος την φυτική σαντιγί που την έχω χτυπήσει στο μίξερ να αφρατέψει
ανακατέψει μαζί με την πραλινα φουντουκιού. Στόλιζω με σφολιατίνια τριμμένα άχνη και τριμμένη σοκολάτα
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για αγαπημένο Μιλφει…το ελαφρύ
Η Συνταγή είναι της κ. Γιώργος Κρεουζης Αγγελικη Πετρακη – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”
ΥΛΙΚΑ
3 πακέτα σφολιατινια με την κρυστάλλικη ζάχαρη από πάνω
2 φάκελοι κρέμα για Μιλφει
500γρ κρέμα γάλακτος
1 βανίλια
3κ.σ αχνη
1200ml γάλα για τους δυο φακέλους κρέμας
Κανελλα-αχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα βάζω μια στρώση σφολιατινια
Μετά φτιαχνω την κρέμα Μιλφει
(Την σκόνη από τον φάκελο και όσο γάλα αναγράφει από πίσω …για κάθε φάκελο είναι 600μλ κρυι γάλα)
Μετά βάζω μια στρώση σφολιατινια και τέλος την σαντυγη ( χτυπάω κρέμα γάλακτος με βανίλια και άχνη)
Από πάνω σπάω τρίμματα 3-4 σφολιάτινια τα οποία έχω κρατήσει από την αρχή,Πασπαλιζω με άχνη κανέλα και 4 ώρες ψυγειο!!!
Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε
1 στρώση σφολιατιν και την κρέμα να την χωρίσετε στην μέση
Δηλαδή να βάλετε μισή στρώση κρέμας
Μια στρώση σφολιατινια ,ξανά την άλλη μισή κρέμα και από πάνω σαντυγη!!
Η Συνταγή είναι της κ. Γιώργος Κρεουζης Αγγελικη Πετρακη – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”