Συνταγές
Υπέροχο αγαπημένο και λαχταριστό νηστίσιμο κέικ καρότου
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 ποτήρι καλαμποκελαιο
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1 βανίλια
1 μπέικιν
μισό κουταλάκι γλυκού σοδα
1 ποτήρι καρότο τριμμένο στον τρίφτη
2 ποτήρια αλεύρι ανακατεμένο με το καρότο σταφίδες
1 ποτήρι τριμμένο καρύδι η φουντούκι… έβαλα μισό και μισό…όλα αυτά ανακατεύουμε με το αλεύρι και το μπέικιν
Και λίγη τριμμένη κουβερτουρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε με το σιρμα να λιώσουν τα υγρά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φουρνο αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 1 ώρα σχεδόν…
*θα το δείτε !
Η Συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για αλμυρά μάφινς με κολοκυθάκι και καρότο (σχολικό κολατσιό)- ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ video “Mamatsita”
Υλικά
2 κούπες φαρίνα
1 πρέζα αλάτι
1 μεγάλο κολοκυθάκι τριμμένο
1 μεγάλο καρότο τριμμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 & 1/2 κούπα γραβιέρα τριμμένη
3 αυγά
½ κούπα γάλα
50 γρ βούτυρο λιωμένο
1 κ γλ γλυκιά πάπρικα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπωλ προσθέτω όλα τα στερεά (φαρίνα, αλάτι, κολοκυθάκι, καρότο, κρεμμυδάκια & τυρί) κι ανακατεύω.
Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάω τα υγρά (αυγά, το γάλα, βούτυρο) προσθέτω την πάπρικα κι ανακατεύω καλά.
Προσθέτω τα υγρά στα στερεά κι ανακατεύω πολύ καλά.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20-25 περίπου λεπτά.
Δες πως γίνονται τα αλμυρά muffins με κολοκυθάκι και καρότο “Mamatsita”
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για αγαπημένο και πολύ νόστιμο κέικ καρότου
Η Συνταγή είναι της κ. Irini Monova – MGinger – “Μαγειρική Χωρίς Συνταγή”
ΥΛΙΚΑ
Μπολ:
270γρ αλεύρι γοχ
+ 1κγ σόδα μαγειρική
+ 1,5κγ μπέικιν
+ 1/2 κγ αλάτι
+ 1κγ κανέλα (κοσκινισμενα)
Σε άλλο μπολ τρίβω 320γρ καρότο
Μίξερ:
4 αβγά
+ 300γρ ζάχαρη, κτύπημα να αναμειχθούν καλά
+ 220ml λαδι
+ 2 βανίλιες, λίγο ανακάτεμα
+ το μπολ με το αλεύρι ένα γρήγορο ανακάτεμα και σταματάω το μίξερ και με μια σπάτουλα ρίχνω και ανακατεύω το καρότο και ρίχνω το μίγμα στο τετράγωνο ταψάκι (20×20) αν έχετε στρογγυλό να είναι 20 εκατ.
Ψήνω στους 180οC για 70´. Όταν το βγάλω από το φούρνο περιμένω 10´ πριν ξεφορμαρω (έτσι βγαίνει αμέσως και μια χαρά)
Αν θέλετε κάνετε και γλάσο με: 250γρ τυρί κρέμα + 1κς γάλα + 1 βανίλια + 450γρ άχνη καλο ανάγκη κατέβα στο μίξερ μέτρια ταχύτητα κανα 5λεπτο
Η Συνταγή είναι της κ. Irini Monova – MGinger – “Μαγειρική Χωρίς Συνταγή”