Συνταγές
Υπέροχος Μικρασιάτικος μπακλαβάς …σαν το άστρο της Βηθλεέμ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Θεογνωστου Φροσω – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
30 φύλλα
2κουπες σουσάμι ψημένο και στουμπισμένο
3 κούπες αμύγδαλα ψιλοκομμένα
1 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα
2 κούπες φρυγανιά
2 κουταλιές κανέλα
1 κούπα καλαμποκελαιο για το κάψιμο..
Σιρόπι
4 κούπες ζάχαρη
4κουπες νερό
2 γαρύφαλλα
Μισό λεμόνι τον χυμό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα πρώτα 4 φύλλα στο ταψί χωρίς γέμιση.Μετα βάζουμε ανά 1 φύλλο γέμιση τέλος για το κλείσιμο βάζουμε αλλά 4 φύλλα..
κόβουμε καρφωνουμε από 1 γαρύφαλλο σε κάθε κομμάτι καίμε το καλαμποκελαιο πολύ καλα και κουταλιά κουταλιά περιχύνουμε όλα τα κομμάτια…
ψήνουμε για 1ωρα και 30 λεπτά στους 150 αντιστάσεις…
Σιροπιάζουμε καυτή μπακλαβού κρύο σιρόπι.
Οι συνταγές της γιαγιάς Φρόσως
Η Συνταγή είναι από Θεογνωστου Φροσω – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για αγαπημένο Καζάν Ντιπί
Η Συνταγή είναι από κ. Μαρία Δεμερτζή – “(((( “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”)))))”
Υπέροχο καζαv vτιπι, με εξαιρετικό καραμέλωμα ! Σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να μην φοβηθείτε να το δοκιμάσετε..
ΥΛΙΚΑ
1 λίτρο γάλα
200γρ κρέμα γάλακτος
300 γρ ζάχαρη
3κ.σ.κορν φλαουρ
3κ.σ.ρυζαλευρο
Λίγη μαστίχα γιατί πικρίζει παραπάνω
Εκτέλεση
Όλα μαζί τα ανακατεύουμε ζωηρά να πάρουν μια όχι πολύ ρευστή κρέμα.
Τώρα περνάμε στο δύσκολο κομμάτι. Για δική σας ευκολία χρησιμοποιούμε γυάλινο πυρέξ αλείφουμε πολύ καλά με βούτυρο και καλύπτουμε με άχνη, έπειτα ρίχνουμε την κρέμα ομαλά και στρώνουμε!
Στο Γκάζι βάζουμε το πυρέξ και το γυρνάμε σιγά σιγά και πολύ προσεκτικά γιατί καίει ώστε να κάνει η καραμέλα από κάτω αλλά όχι πολύ γιατί θα πικρίσει!
Τοποθετούμε το πυρέξ μέσα σε κρύο νερό για 2-3 ώρες και βάζουμε στο ψυγείο.
Κόβουμε και με μια σπάτουλα βγάζουμε κομμάτι.
Η Συνταγή είναι από κ. Μαρία Δεμερτζή – “(((( “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”)))))”