Συνταγές
Αγαπημένο εκμέκ κανταΐφι – η γεύση του δεν παίζεται
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Έλλη Παπαριστείδη – Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε 450 γρ. φύλλο κανταΐφι, ραντίζουμε με 180 γρ. βούτυρο λιωμένο, (προαιρετικά ρίχνουμε ανάμεσα στο φύλλο λίγα φιστίκια αιγίνης και πασπαλίζουμε λίγη κανέλα) και ψήνουμε στον αέρα στους 160 για 1 ώρα ή ανάλογα με τον φούρνο να ροδίσει πολύ καλά.
Το σιροπιάζουμε καυτό με κρύο σιρόπι από 600 γρ ζάχαρη, 500 γρ νερό και φλούδες ενός λεμονιού.
Το φύλλο μαζεύει όσο ψήνεται αλλά απλώνει ξανά όσο ρουφάει σιρόπι, επίσης το αφήνουμε μία ώρα να κρυώσει πριν ρίξουμε την κρέμα.
Για την κρέμα: 1 λίτρο γάλα, 150γρ. ζάχαρη και 1 βανίλια τα βάζουμε στο μάτι να κάψουν.
Σε άλλο μπωλ χτυπάμε με τον αυγοδάρτη 6 κρόκους αυγών με 100 γρ. ζάχαρη, προσθέτουμε 100 γρ γάλα, ξαναχτυπάμε και μόλις λιώσει καλά η ζάχαρη προσθέτουμε 150 γρ κορν φλάουρ.
Ανακατεύουμε και μέσα σε αυτό το μείγμα ρίχνουμε σιγά σιγά το καυτό γάλα (όπως κάνουμε για το αυγολέμονο, μην κόψει το αυγό). Το ρίχνουμε όλο στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε πάνω στο μάτι σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πήξει.
Μετά αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε 150 γρ. βούτυρο κρύο και ανακατεύουμε καλά και τέλος το βάζουμε στο ταψί πάνω στο κανταΐφι, και ψυγείο για 4 ωρίτσες να σφίξει καλά.
Την κρέμα την σκεπάζουμε με μεμβράνη να μην ξεραθεί όσο παγώνει.
Για σαντιγί χτυπάμε 1 φάκελο γκαρνί και στολίζουμε όπως θέλουμε.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Έλλη Παπαριστείδη – Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”