Συνταγές
Μοναδική γαλατόπιτα με πλούσια αφράτη βελούδινη κρέμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέλεση είναι από ελενη τσιουκανη – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
1,500 λίτρο γάλα
1,5 φλ.του τσαγιού ζάχαρη(300 γρ.)
1 φλ.του καφέ σιμιγδάλι ψιλό(50 γρ.)
1 φλ.του καφέ αλεύρι(40 γρ.)
1 φλ.κάστερ πάουντερ(40 γρ.) – Είναι σκόνη με γεύση βανίλια για τη ζαχαροπλαστική
2 βανίλιες
3 αυγά
2 κ.σ. βούτυρο
Λίγο αλάτι
ΦΥΛΛΟ:
500 γρ. αλεύρι
2 κ.σ. λάδι
1 κ.σ. ξύδι
Λίγο αλάτι και νερό χλιαρό κάνω 5 μπαλάκια
και ανοίγουμε 5 φύλλα…σε κάθε φύλλο ρίχνω λίγο κανέλα και ζάχαρη και αλείφουμε λάδι και λιωμένο βούτυρο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Έβαλα την κρέμα από πάνω.
Χτυπάμε 1 αυγό με λίγο γάλα και 2 κ.σ ζάχαρη και το ρίχνουμε πάνω στην κρέμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Η Συνταγή είναι από ελενη τσιουκανη – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ” – Ελένη Παπατσάνη.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Αγαπημένο εκλέρ με βελούδινη κρέμα
Η Συνταγή είναι της κ. Athena Kousta – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Σου
1/2 κουπα νερό
1/2 κούπα γάλα
1 κούπα αλεύρι για ο.χ
8 κουταλιές βουτηρο
3 4 σταγόνες βανίλια
1 πρεζα αλατι
4 αυγα
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτια γαλα,νερό,βούτυρο, βανίλια. Μόλις παρει βράσει Ρίχνουμε το αλεύρι.Με γρήγορες κινήσεις ανακατεύουμε.
βαζουμε στο μιξερ την ζύμη στην γρήγορη ταχύτητα και ριχνουμε ενα ενα τα αυγά!
Βαζουμε οταν κρυώσει σε κορνε και ψήνουμε στους 180 περίπου 20 λεπτα.
ΥΛΙΚΑ
Κρεμα
2 φλυτζάνια γαλα
3/4 της κούπας ζάχαρη
1 πρεζα αλάτι
4 κροκους αυγού
1/4της κούπας κορν φλαουερ
1 στικ βανιλιας
1 πρέζα αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το γαλα με την βανιλια Προσοχή μην αφρισει πολυ.
Στο μιξερ βάζουμε τα υπόλοιπα υλικα και ενσωματώσουμε μετα με το γαλα.
Τα βαζουμε παλι στην φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα.
ΥΛΙΚΑ
Γκαναζ
200 γρ. Σοκολάτα
100γρ κρεμα γάλακτος οχι παγωμενη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε την σοκολάτα και μετά ρίχνουμε την κρέμα.
Η Συνταγή είναι της κ. Athena Kousta – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.