Συνταγές
Ωραιότατο γλυκό του κουταλιού ακτινίδιο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ:
-1 κιλό ακτινίδιο άγουρο και μικρό κατά προτίμηση
-800 γρ. ζάχαρη
-1 φλιτάνι του τσαγιού νερό
-τον χυμό από 1,5 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Καθαρίζουμε τα ακτινίδια, τα πλένουμε και τα τρυπάμε με ένα πιρούνι. Τα βάζουμε με τον χυμό από ένα λεμόνι σε μία λεκάνη με νερό να σκεπάζονται και τα αφήνουμε για 4 ώρες.
Τα σουρώνουμε χωρίς να τα ξεπλύνουμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα που θα τα βράσουμε στρώσεις εναλλάξ με την ζάχαρη. Τα βάζουμε να πάρουν μια βράση ρίχνουμε και το νερό και μετράμε 5 λεπτά.
Τα αφήνουμε έτσι για 8 ώρες και μετά σε σιγανή φωτιά από την ώρα που θα πάρουν βράση μετράμε 10-15 λεπτά, ξαφρίζουμε αν χρειαστεί και τα τελευταία 5 λεπτά βάζουμε και τον χυμό από μισό λεμόνι.
Το αφήνουμε να κρυώσει και αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα μέσα στο ψυγείο.
Η συνταγή είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Αγαπημένο γλυκό του κουταλιού κολοκύθα – Με λαμπερό χρώμα και σούπερ τραγανό.
Η συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΙΛΟ
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε την κολοκύθα, κόβουμε σε ότι κομμάτια θέλουμε.
Τοποθετούμε σε μία λεκάνη νερό και 1 ποτήρι ασβέστη, το ανακατεύουμε καλά! Τρυπάμε με πηρούνι το κάθε κομματάκι και το ρίχνουμε στον ασβέστη.
Αφήνουμε μέσα όσο είναι δηλαδή 1 κιλό για 1 ώρα, 2 κιλά για 2 ώρες κ.ο.κ
Στη συνέχεια τοποθετούμε σε λεκάνη κρύο νερό και ρίχνουμε μέσα 2 κτσ. ξυνό! Ξεπλένουμε τα κομμάτια από τον ασβέστη και τα ρίχνουμε στο νερό με το ξυνό.
Τα αφήνουμε για 2 ώρες! Στη συνέχεια τοποθετούμε στην κατσαρόλα 1,5 κιλό ζάχαρη με 3 ποτήρια νερό.
Το βράζουμε 5 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε το 1 κιλό κολοκύθι! Βράζουμε 5 λεπτά.
Το κατεβάζουμε και το αφήνουμε ξεσκέπαστο όλη νύχτα.
Την επομένη το δένουμε και στο τελευταίο 5λεπτο ρίχνουμε 2 βανίλιες, αμπαρόριζα και χυμό λεμονιού.
Η συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.