Συνταγές
Για να φτιάξουμε κολοκυθόπιτα γλυκιά μέσα ζουμερή και έξω τραγανή
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Σπιτικές Ελληνικές Νοστιμιές της Χαρας – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά γέμισης
1.500γρ.κολοκυθα τριμενη.
3κ.σουπας ζάχαρη
1κ.σ.κανελα
Σιρόπι
250γρ.ζαχαρη
200γρ.νερο
1 στις κανέλας
Λίγες στ.λεμονι.
Ζύμη
750γρ αλεύρι γ.ο.χ.
450γρ.νερο περίπου.
Γαρνίρισμα
Λίγα καρύδια αλεσμένα η χοντροκομμενα
1κ.γ. κανέλα
Θα χρειαστούμε λίγη μαργαρίνη με σπορέλαιο τα οποία θα ζεσταίνουμε.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε την ζύμη μας και αφήνουμες μια ώρα να ξεκουραστεί.
Ξεκινάμε το σιρόπι βράζοντας για 7 λεπτά.Αφηνουμε να κρυώσει.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 10 περίπου μπαλίτσες.
Ανοίγουμε σε φύλλο και τοποθετούμε κατά μήκος την γέμιση. Κάνουμε στριφτά μπαστούνι και τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί.
Στο τέλος μ ένα πινέλο περνάμε και το υπόλοιπο βούτυρολαδο.
Ψήνουμε στους 200 αντισασεις για 50 λεπτά περίπου.
Με πινέλο περνάμε το σιρόπι.Δεν σιρόπι ακούμε όπως τα γλυκά ταψιού.Απλα να έχει ελαφρώς σιροπιαστει.
Γαρνιρουμε με τα καρύδια.
Η Συνταγή είναι από Σπιτικές Ελληνικές Νοστιμιές της Χαρας – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση ..
Αγαπημένο γλυκό η μηλόπιτα και ταιριαστό κάθε εποχή!
Η Συνταγή είναι από κ. Samiou Despoina – “Χρυσές Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
4 έως 5 μήλα
Τα καθαρίζω τα κόβω χοντρές φέτες
Βάζω και ζεσταίνω σε ένα ταψάκι 30 εκ. Τρία τέταρτα του βιταμ
Μία κούπα ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη στρωνουμε τα μήλα από πάνω βάζουμε κανέλα στις τρύπες καρύδια
Χτυπάμε 4 αυγά με μία κούπα ζάχαρη
Αφού τα έχουμε χτυπήσει καλά
Βάζουμε 2 βανιλιες και μιάμιση κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Το Ρίχνουμε πάνω από τα μήλα
Το ψήνουμε στους 200βαθμούς πάνω κάτω…Μόλις πάρει χρώμα από πάνω το γυρίζουμε από κάτω άλλο ένα τέταρτο να ψηθεί το μήλο.
Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο το αφήνουμε λίγο να κρυώσει Και το αναποδογυριζουμε σε μια πιατέλα
Βάζουμε τριμμένο καρύδι και κανέλα.
Η Συνταγή είναι από κ. Samiou Despoina – “Χρυσές Συνταγές”.