Συνταγές
Αγαπημένος χαλβάς Φαρσάλων (του πανηγυριού)
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Swswka Papa – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι πολύ ωραίος.. Αξίζει να τον κάνετε..
Για έξτρα γεύση βάζουμε λίγη βανίλια ,κανέλα και 2 κουταλιές βούτυρο…
Επιπλέον αν σας αρέσει η κανέλα θα απογειώσει την γεύση του… Μπορείτε να βάλετε και φιλέ αμύγδαλα καβουρδισμένα αφού τον ψήσετε.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) σε μια λεκανιτσα ανακατεύουμε 6 ποτήρια νερό, 4 ποτήρια ζάχαρη, 2 ποτήρια νεσεστε
2) σε κατσαρόλα 1 ποτήρι ζάχαρη
3/4 του ποτηριού καλαμποκελαιο
Ανακατευουμε πανω απο τη φωτιά να σκουραίνει( καφετί)
3) Ρίχνουμε το μείγμα απο το λεκανακι στην κατσαρολα , το καφετι μείγμα σκληραίνει αλλά εμείς ανακατεύουμε συνεχώς με τον αυγοδαρτη μέχρι να λυωσει και να ενσωματωθεί
4) αφού απο πριν έχουμε ξασπρισει μια χούφτα αμύγδαλα τα προσθετουμε και συνεχιζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει το μείγμα
5) το γυρνάμε σε ταψί , πασπαλιζουμε με ζάχαρη και ψηνουμε για περιπου τέταρτο στο γκριλ να κάνει κρούστα!
Η Συνταγή είναι από κ. Swswka Papa – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.