Συνταγές
Αγαπημένος, υπέροχος, παραδοσιακός μουσακάς
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. ελενη κωστα – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
Ελαφριά και νόστιμη εκτέλεση, καθώς όλα τα υλικά ψήνονται στο φούρνο.
ΥΛΙΚΑ
5μελιντζανες φλασκες
5πατατες
Ελαιόλαδο
Αλάτι
ΤΑ ράντιζουμε με το λάδι και τα ψήνουμε στο φούρνο
ΚΙΜΑΣ
750γρ κυμα μοσχαρίσιος
1φλ τουτσαγιου ελαιόλαδο
1κρεμμυδι ψιλοκομμένο
2σκ σκόρδο
2ντοματες ώριμες τριμμένες 1κ της σ πελτέ
1δαφνιφυλλο
1κυλακι κανέλα
Αλάτι πιπέρι 1πρεζα ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού βγάλουμε τις μελιντζανες και τις πατάτες από το φούρνο τις στρώνουμε σε ένα μεγάλο πυρέξ πρώτα πατάτες τυρί κεφαλοτύρι μελιντζανες τυρί από πάνω τον κιμα από πάνω μελιντζανες την μπεσαμέλ στο τέλος λίγο βουτυρακι κομματάκια από πάνω ψήσιμο στους 180 βαθμούς
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ
Σωταρουμε στο λάδι τον κυμα ρίχνουμε το κρεμμύδι το σκόρδο τα ανακατεύουμε καλά να μαλακώσει το κρεμμύδι ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες τον πελτέ αλάτι πιπέρι δαφνοφυλλο ξυλάκι κανέλα ζάχαρη νεράκι ανακατεύουμε και βράζουμε στα μισά του βρασμού βγάζουμε την κανέλα και το δαφνοφυλλο και συνεχίζουμε
ΜΠΕΣΑΜΕΛ
1 1/2 γάλα φρέσκο 6κ της σ κορν Φλάουερ 2 αυγά αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο βράζουμε όλα μαζί εκτός τα αυγά τα ανακατεύουμε με το σύρμα μόλις πήξει το κατεβάζουμε, ρίχνουμε τα αυγά και το τυρί τριμμένο μέσα
Η Συνταγή είναι από κ. ελενη κωστα – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”