Συνταγές
Αγαπημένος παραδοσιακός μπακλαβάς με καρύδια και αμύγδαλα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Γεωργία Στόλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το σιρόπι
βράζουμε για 5 λεπτά 4 κούπες νερό, 5 κούπες ζάχαρη, 1 κουταλιά χυμό λεμονιού, 4 κουταλιές μέλι, 1 ξυλάκι κανέλα, 4 γαρίφαλα και αφήνουμε να κρυώσει.
Για τη γέμιση
Χοντροκοβουμε στο μουλτι 250 γραμμάρια καρύδια και 250 γραμμάρια αμύγδαλα χωρίς φλούδα και τα ανακατεύουμε με 2 κουταλιές ζάχαρη, 1 κουταλάκι κανέλα, 1 κουταλακι γαρίφαλο και 8 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη.
Λιωνουμε 250 γραμμάρια βούτυρο, βουτυρωνουμε το ταψί και τοποθετούμε 6 φύλλα κρούστας (εγώ χρησιμοποίησα 2 πακέτα άλφα πολιτικό που έχει 12 φύλλα η κάθε συσκευασία) βουτυρωμενα ανάμεσα τους.
Ρίχνουμε πάνω στα φύλλα ομοιόμορφα γέμιση, μετά 2 φύλλα βουτυρωμενα, ξανά γέμιση, ξανά 2 φύλλα βουτυρωμενα, γέμιση, ξανά 2 φύλλα βουτυρωμενα και γέμιση και τελειώνουμε με τα υπόλοιπα 6 φύλλα βουτυρωνοντας τα κάθε φορά.
Κόβουμε σε κομμάτια χωρίς να φτάνει το μαχαίρι μέχρι κάτω και ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά 1 κούπα ελαιόλαδο που έχουμε κάψει καλά. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται το γλυκό πολύ τραγανό.
Ψήνουμε στις αντιστάσεις στη δεύτερη από κάτω σχάρα για περίπου 1μιση ώρα στους 160 βαθμούς μέχρι να ροδισουν τα φύλλα καλά από κάτω και από επάνω.
Μόλις βγάλουμε από τον φούρνο σιροπιαζουμε με το κρύο σιρόπι και αφήνουμε αρκετές ώρες να τραβήξει.
Η Συνταγή είναι από κ. Γεωργία Στόλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.