Συνταγές
Αγαπημένοι πεντανόστιμοι λαχανοντολμάδες !!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Kyriaki Orfanidou – “Stin koyzina Mmm… ou”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρωτα βγαζουμε τα φυλλα απ το λαχανο. Βαζουμε το λαχανο σε μια μεγαλη κατσαρολα και γεμιζουμε νερο μεχρι λιγο πανω απ τη μεση.
Οταν παρει βραση και μαλακωσουν λιγο τα φυλλα γυρναμε το λαχανο τα πανω κατω να μαλακωσουν κι απ την αλλη.
Αρχιζουμε και βγαζουμε οσα εχουν μαλακωσει. Και περιμενουμε τα υπολοιπα ξαναγυριζουμε κτλ
Μεχρι που τα βγαζουμε ολα.
Σε μισο κιλο κιμα μοσχαρισιο ριχνουμε μια κουπα του τσαγιου ρυζι, αλατι, λαδι, πιπερι μαυρο, ανιθο, δυοσμο και μια κουπα του τσαγιου νερο.
Ζυμωνουμε κι αφηνουμε κανα δυο ωρες να φουσκωσει λιγο το ρυζι.
Μετα τυλιγουμε και τα βαζουμε να βρασουν με νερο που τα σκεπαζει για καμια ωρα περιπου.
Κλεινουμε το ματι προσθετουμε ελαιολαδο κι οταν σταματησει ο βραζμος αυγοκοβουμε.
Χτυπαμε πρωτα το ασπραδι μεχρι να γινει αφρος, ριχνουμε τον κροκο και ξαναχτυπαμε.
Προσθετουμε χυμο απο δυο λεμονια σιγα σιγα και 3 κ γ νεσεστε για να χυλωσει το ζουμακι.
Η Συνταγή είναι από κ. Kyriaki Orfanidou – “Stin koyzina Mmm… ou”.