Συνταγές
Λιώναν στο στόμα, πολύ απαλά και μυρωδάτα! Ντολμάδες από λάχανο στο ταψί
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Ανυπομονούμε να μοιραστούμε μαζί σας, έναν τελείως διαφορετικό τρόπο curling Ντολμάδες!
Η συνταγή είναι από Snejana Izevkova – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 λάχανο, το έβαλα σε βραστό νερό στο μάτι της κουζίνας, αφού έβγαλα το στάχυ, άρχισα να βγάζω ένα ένα τα φύλλα για να ζεματιστούν!
Για τη γέμιση:
-700 γρ. μείγμα κιμά
-1 κρεμμύδι
-3 σκελίδες σκόρδο
-2 τεμ. λευκή πιπέρια
-2 τεμ. κόκκινη πιπεριά
-2 καρότα
-1 ματσάκι μαϊντανό
-1 ματσάκι άνηθο
-1/3 φλ. ρύζι
-αλάτι, μαύρο πιπέρι, κύμινο, ξερός μάραθος, ξερός κολίανδρος, λάδι για το τηγάνισμα
Για επικάλυψη:
-2 φρέσκες ντομάτες
-1 κτγ. κόκκινο πιπέρι
-1 κτγ. καπνιστή κόκκινη πιπεριά
-1 κτγ. καυτερή κόκκινη πιπεριά
-αλάτι, μαύρο. πιπέρι, λάδι για το τηγάνισμα της ντομάτας
-2 κτσ. ζωμό βοδινού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψήνουμε με αλουμινόχαρτο για 1 ώρα στους 180 βαθμούς, 1 ώρα χωρίς αλουμινόχαρτο.
Η συνταγή είναι από Snejana Izevkova – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο.
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για αγαπημένους λαχανοντολμάδες ΧΩΡΙΣ αυγολέμονο.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι σπιτικές γεύσεις μου”
ΥΛΙΚΑ
1 μεγάλο λάχανο
για τη γέμιση
-2 μεγάλα καρότα τριμμένα
-1 μέτρια πατάτα τριμμένη
-3 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα
-1/3 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
-1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-4-5 φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
-αλατοπίπερο
-3 κτσ. λάδι
-1 κτγ. πελτέ
3/4 φλ. ρύζι κίτρινο
χυμό από 1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεματάμε το λάχανο μέχρι να μαλακώσουν τα χοντρά μέρη. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο για να μπορούμε να το δουλέψουμε.
Ξεχωρίζουμε τα φύλλα του.
Φτιάχνουμε τη γέμιση, γεμίζουμε τα φύλλα και τυλίγουμε τους ντολμάδες.
Στον πάτο τις κατσαρόλας βάζουμε τα πιο χοντρά τμήματα από το λάχανο ή κάποια σκισμένα και από πάνω καλύπτουμε με τους λαχανοντολμάδες.
Σκεπάζουμε με ένα βαρύ πιάτο και ρίχνουμε νερό μέχρι να τους σκεπάζει.
Ρίχνουμε το λεμόνι, λίγο λάδι, αν θέλουμε λίγο επιπλέον αλάτι και βράζουμε για 35 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά, μέχρι να βράσει το ρύζι και να πιει τα ζουμιά του.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι σπιτικές γεύσεις μου”