Συνταγές
Αγαπημένη σπανακοτυρόπιτα .. με το πιο τραγανό χειροποίητο φύλλο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Tina Kris – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι
1 μεγάλο μπρίκι νερό
Αλάτι
Λάδι σπορελαιο
ξύδι τέσσερις γύρες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το ζυμάρι πρέπει να είναι μαλακό…οπότε το λάδι ανάλογα… 1 ώρα ξεκούραση το ζυμάρι
Και μετά το κάνετε 20 ίσα μπαλάκια τα οποία ανοίγεται ένα ένα σε διάμετρο 10 εκατοστών..και τα ενώνετε ανα δύο μεταξύ τους με μια κουταλιά σπορελαιο..αυτά ξεκούραση πάλι λίγη ώρα…
Για να ανοίξει ευκολα το φύλο…δέκα φύλλα πέντε πάνω πέντε κάτω…κάθε φύλλο ενδιάμεσα ράντισμα με σπορελαιο και στρώσιμο με λίγες σούρες να κρατάει αέρα ενδιαμεσα..
Για να μας ψηθεί η πίτα τραγανή… Κ για την γέμιση ένα κιλό σπανάκι 1 αυγο κ τυρι φέτα καλή!..αλάτι πιπέρι.. το άνοιγμα των φύλλων δυστυχώς δεν γράφεται
Μέχρι ένα σημείο με τον πλάστη κ μετά με τα χέρια αεράτα…
Η πίτα κόβεται πριν το ψήσιμο σε μερίδες
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου για 1 ώρα..φυσικά σε προθερμασμενο φούρνο.
Η Συνταγή είναι από κ. Tina Kris – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.