Συνταγές
Τι τέλειο ρυζόγαλο και τι αρωματικό, με την γεύση του πορτοκαλιού!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Ένα απλό ρυζογαλακι με γεύση πορτοκάλι…αλλά τόσο νόστιμο!!
Η Συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 λίτρο γάλα ελαφρύ χωρίζουμε μισή κούπα όπου διαλυουμε 3 κ.σ.ανθος αραβοσιτου γιωτης και 3-4 κ.σ.ζαχαρη καστανή
πλένουμε 7-8 κ.σ. ρύζι και βάζουμε νερό ένα δάχτυλο πάνω από την επιφάνεια του ρυζιού και το ξύσμα απο ένα πορτοκάλι
αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει ρίχνουμε το γάλα 1βανιλια και μόλις αρχίζει να φουσκώνει ρίχνουμε το γάλα με το άνθος αραβοσιτου
ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρά…είναι έτοιμο σερβίρω με κανέλα κευλανης η μέλι και καρύδια ψηλόκομμενα…
Η Συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για Αγαπημένη Πορτοκαλόπιτα
Η Συνταγή είναι της κ. Mary Diamantopouloy – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”
ΥΛΙΚΑ :
1 πακέτο φύλλο κρούστας κομμένο λωρίδες
1 ποτήρι ηλιέλαιο
1 φλ.ζαχαρη
1 γιαουρτι
4 αυγά
2 βανιλιες
1 φακ. Μπαικιν Πάουντερ
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 ποτήρι χυμός πορτοκάλι
Σιρόπι :
160 γρ.πορτοκαλι χυμός
1 ποτήρι νερο
2 ποτήρια ζάχαρη
Βράζουμε για 5 λεπτά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα υλικά τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Φτιάχνουμε το μείγμα και προσθέτουμε τις λωρίδες! Ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε το μείγμα στο ταψάκι!
Λαδώνουμε ένα σκεύος, το ρίχνουμε μέσα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά!
Το σιρόπι να είναι ζεστό και το γλυκό καυτό!
Η Συνταγή είναι της κ. Mary Diamantopouloy – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”