Συνταγές
Μια πρωτότυπη και φανταστική πορτοκαλόπιτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαγειρικές Διαδρομές Αννίτας”
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλα κρούστας, 1 κ. σ. βούτυρο, 1 κ. γ. κανέλα, 2 κ. σ. ζάχαρη, 5 αυγά, 1 φλυτζανι ζάχαρη, 1 1/2 φλυτζανι λάδι, 1 και μισό κεσεδακι γιαούρτι, 2 πορτοκάλια το ξύσμα, 2 κουταλάκια μπεκιν παουτερ, 1 βανίλια, 2 κ. σ. κονιάκ, 1 πρέζα αλάτι
ΣΙΡΌΠΙ
1 1/2 φλυτζανι ζάχαρη, 1 1/2 φλυτζανι νερό, 2 μεγάλα πορτοκάλια χυμό, 1 πορτοκαλί το ξύσμα…. ΕΚΤΈΛΕΣΗ.. Σε πιρεξ λαδομενο, αλείφουμε 6 φύλλα κρούστας με βούτυρο ένα ένα και τα σουρώνουμε σαν πλισε
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
τα πασπαλίζουμε με την ζάχαρη και την κανέλα. Τα ψήνουμε για 10 με 12 λεπτά. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το ξύσμα, το αλάτι, τη βανίλια, το μπεκιν παουτερ, το γιαούρτι και ανακατεύουμε πολύ πολύ καλά. Προσθέτουμε λίγο λίγο το λάδι και το κονιάκ.
Κόβουμε τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλα για να βρεχτουν τα φύλλα. Ρίχνουμε το μείγμα πάνα από τα ψημένα φύλλα και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και περιχύνουμε το ζεστό σιρόπι
Γαρνίρουμε όμορφα το ξύσμα πορτοκαλιού που προσθέσαμε μέσα στο σιρόπι…
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαγειρικές Διαδρομές Αννίτας”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Αγαπημένη πορτοκαλόπιτα! Πάει με παγωτό τέλεια..
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Dora Iliopoulou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ:
1ποτηρι ζάχαρη
1ποτηρι αραβοσιτελαιο
4αυγα
1φακελακι μπεικιν
2βανιλιες
1κεσεδακι γιαούρτι στραγγιστο
1/2 φύλλο κρούστας για γλυκά (μισό κιλό)
Ξισμα από 2πορτοκαλια
ΣΙΡΟΠΙ:
Το φτιάχνουμε πρώτα για να κρυώσει .2 ποτήρια ζάχαρη
3ποτηρια νερό
Χυμό από μισό πορτοκάλι
Βράζουμε για 1/4 της ώρας.
Περιχύνουμε το γλυκό μόλις το βγάλουμε .Το σιρόπι κρύο και το γλυκό ζεστό!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη .Ρίχνουμε τα αυγά ,το γιαούρτι,τις βανιλιες ,το μπεικιν το ξύσμα και τα χτυπάμε όλα μαζί να γίνουν μίγμα.
Παίρνουμε το φύλλο ,το ανοίγουμε και το κόβουμε κομματάκια ακανόνιστα (μαδαμε δηλαδή το φύλλο).Το αφήνουμε να στεγνώσει εντελώς..Μπορούμε να ετοιμάσουμε το σιρόπι αυτή τη στιγμή.
Μετα λίγο λίγο το φύλλο το ανακατεύουμε μέσα στη γέμιση.Βουτυρωνουμε και αλευρωνουμε το ταψί .Ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα σε αντιστάσεις 200 βαθμούς .
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Dora Iliopoulou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”