Συνταγές
Αγαπημένη μαρμελάδα βερίκοκο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Litsa Simoni – “Μπαχάρι και κανέλα.”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2 δόσεις από 5 κιλά
Πλένουμε πολύ καλά τα βερίκοκα και σκουπιζουμε. Βγάζουμε το κουκούτσι και βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα ρίχνοντας ανά στρώση και ζάχαρη.
Εγω στην μια δόση έβαλα καστανή ζάχαρη γι αυτό είναι λίγο πιο σκούρο το χρώμα, από την άλλη που έβαλα άσπρη ζάχαρη.
Στα 5 ΚΙΛΑ φρούτο (με το κουκουτσι όπως είναι) θέλει 2,5 κιλά ζάχαρη (λευκή ή καστανή).
Τα αφήνουμε καμία ώρα η και περισσότερο μαζί με την ζάχαρη να βγάλουν τα ζουμιά και μετά αρχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά για να μην μας καεί, ανακατεύοντας και βγάζοντας τον αφρό, ώσπου να μην βγάζει καθόλου.
Μόλις αρχίσει να δένει ρίχνουμε μέσα και χυμό από μισό λεμόνι για να το συντηρησουμε και να μην χαλάσει.. Πριν βάζουμε τα βάζα να αποστειρωθουν στο φούρνο στους 100 βαθμούς.
Τα βάζα τα γεμίζουμε με καυτή μαρμελαδα και γυρίζουμε ανάποδα για να σφραγίζουν..
Η Συνταγή είναι από κ. Litsa Simoni – “Μπαχάρι και κανέλα.”.