Γλυκα
Αγαπημένη κρέμα καραμελε μόνο για σένα. Είναι πανεύκολη
ΥΛΙΚΑ 1,5 λίτρο φρέσκο γάλα 200 γραμμάρια ζάχαρη 8 αυγά 1 πρέζα αλάτι 6-7 βανίλιες Για τη καραμέλα: 5 κουταλιές της σούπας νερό 1,5 φλιτζάνι ζάχαρη 4 σταγόνες φρέσκο λεμόνι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Η εκτέλεση της συνταγής είναι πολύ εύκολη και δεν θα χρειαστείς πολλά υλικά. Για αρχή, βάλε σε ένα τηγάνι, όλα τα υλικά για τη […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
ΥΛΙΚΑ
- 1,5 λίτρο φρέσκο γάλα
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- 8 αυγά
- 1 πρέζα αλάτι
- 6-7 βανίλιες
Για τη καραμέλα:
- 5 κουταλιές της σούπας νερό
- 1,5 φλιτζάνι ζάχαρη
- 4 σταγόνες φρέσκο λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Η εκτέλεση της συνταγής είναι πολύ εύκολη και δεν θα χρειαστείς πολλά υλικά. Για αρχή, βάλε σε ένα τηγάνι, όλα τα υλικά για τη καραμέλα. Ανακάτεψε καλά μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να αρχίζει το σιρόπι να πήζει.
Μόλις η καραμέλα πάρει ένα χρυσαφί χρώμα, απέσυρε το από τη φωτιά και ρίξε το σε ένα στρογγυλό ταψί ή φόρμα της επιλογής σου, ίσα ίσα στον πάτο του. Άφησε το ταψί στην άκρη μέχρι να τελειώσουμε με τη κρέμα.
Στη συνέχεια, χτύπησε σε ένα μπολ τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να λιώσει η ζάχαρη. Ρίξε και τις βανίλιες και το αλάτι και ανακάτεψε καλά. Έπειτα, ρίξε σε μία κατσαρόλα το γάλα και άσε το να ζεσταθεί, όχι να βράσει. Με το που ζεσταθεί, βάλε και το μείγμα των αυγών και της ζάχαρης μέσα στο γάλα ανακατεύοντας συνεχόμενα.
Άσε το να πάρει μία βράση για 5 λεπτά και απέσυρε από τη φωτιά. Τοποθέτησε το μέσα στο ταψί με τη καραμέλα και πάμε να συνεχίσουμε με το ψήσιμο. Θέλει λίγο προσοχή η προετοιμασία του ψησίματος αλλά αξίζει τον κόπο.
Πάρε ένα δεύτερο ταψί, μεγαλύτερο από το πρώτο και τοποθέτησε μέσα το άλλο ταψί με το γλυκό μας. Γέμισε το μεγάλο ταψί με νερό μέχρι τη μέση και βάλε το στον φούρνο να ψηθεί για 2 ώρες στους 170-180 βαθμούς Κελσίου. Μόλις περάσει το πρώτο μισάωρο, βγάζουμε το γλυκό από τον φούρνο και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Το ξαναβάζουμε στον φούρνο για την υπόλοιπη ώρα.
Μετά από 2 ώρες η εύκολη κρέμα καραμελε μας, είναι έτοιμη να την απολαύσουμε. Γύρισε το ταψί ανάποδα, αφού κρυώσει και σέρβιρε. Αν θέλεις να είναι πιο παγωμένο, βάλε το στο ψυγείο.
Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : eisaimonadiki