Συνταγές
Γλυκιά κολοκυθόπιτα σαν μπακλαβάς – η γεύση της δεν υπάρχει!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για το φύλλο
1 κουπα γάλα
1 κεσεδακι γιαούρτι
2 αυγα
1κουπα τσ σπορελαιο
1 κ.σ.μπέικιν
Λιγο αλάτι
Αλευρι οσο παρει..γ.ο.χ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε…χωρίζουμε τη ζυμη σε 35 μικρά μπαλακια και αφήνουμε 1 ωρα να ξεκουραστουν…
Ανοίγουμε 5- 5 τα φύλλα με νισεστε ενδιαμεσα.
Έτσι εχουμε 7 φύλλα στο μεγεθος του ταψιού.
ΓΕΜΙΣΗ
3 κουπες στιμμενη γλυκιά κίτρινη κολοκυθα
1Κουπα ξηρους καρπους
1κουπα σουσαμι καβουρδ.
2 βανιλιες
3κ.σ.σταφύδες..
1κουπα μπισκοτο τριμένο ή φρυγανια
3κ.σ.ζαχαρη
Λιγη κανελα και μοσχοκαρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λαδώνουμε δνσ ταψι 38.νο…βαζουμε απο κατω 2 φυλα…( στην ουσία… 10…. )
Απο πανωριχνουμε λιγη κολοκυθα και γεμιση…λιγο λαδι
Επαναλαμβ. 3 φορες(φύλλο- κολοκυθι- γεμιση-λαδι) και απο πανω 2 φυλλα…
Κοβουμε ριχνουμε 1κουπ.τσ.λαδι και ψήνουμε.
Σιροπι
2 ποτ.νερο
2 1/2 ζαχαρη
1κ.σ.λεμονι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μολις βρασουν ριχνουμε 3κ.σ.μελι
Καυτο το γλυκο…κρυο το σιρόπι.
Αν θελουμε να τη κανουμε νηστίσιμη χρησιμοποιουμε 2 πακέτα φυλλο Βηρυτου…
Η Συνταγή είναι από – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για αγαπημένη αλμυρή κολοκυθόπιτα με κίτρινη κολοκύθα.
Υλικά
1 δόση σπιτική ζύμη σφολιάτας ή αλλο φύλλο ετοιμο (χωριάτικο, σφολιάτα κτλ)
1,5 κιλό σάρκα απο κολοκύθα (τριμμένη)
3 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
4 φρεσκα κρεμμυδάκια
1/2 ματσάκι μαιντανό
1/2 ματσάκι ανηθο
1 κ.σ δυοσμο ξερό (ή φρεσκο αν έχετε)
200γρ.φετα
150 γρ.ανθότυρο
3-4 κ.σ ρεγκάτο
1 κεσέ γιαουρτι
3 κ.σ λάδι
2 κ.σ φρυγανιά τριμμένη
Αλατι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το φύλλο μας
Απο το προηγουμενο βραδυ εχουμε τριψει την κολοκλυθα μας ,την εχουμε αλατισει κα την αφηνουμε σε ενα σουρωτηρι να βγαλει τα υγρα της.Καθε τοσο την στιβουμε με τα χέρια μας και αν θελουμε την τυλιζουμε σφικτα σε μια πετσετα ή τουλι και καθε τοσο το σφίγγουμε να βγαλει τα υγρά.
Τσιγαρίζουμε σε λιγο λάδι το ξερο κρεμμύδι να ξανθυνει και το αφηνουμε να κρυώσει.
Σε μια λεκανη ψιλοκόβουμε ολα τα λαχανικά μας.
Προσθέτουμε ολα τα υλικα και το κρεμμυδι συν λιγο εξτρα λαδακι και ανακατευουμε.
Στρωνουμε το πρωτο φύλο σε λαδωμένο ταψί
Απλώνουμε τη γέμιση
Καλυπτουμε με το αλλο φυλλο και χαραζουμε την επιφάνεια.
Αλοιφουμε την επιφάνεια με λιγο λάδι και ψηνουμε στους 180 -200 βαθμους στην κατω θεση για 1 ωρα περίπου.
Περισσότερα στο : greekmasa