Συνταγές
Αγαπημένα τσουρέκια – δεν θα περισσέψει τίποτα! Πάντα δεν φθάνουν
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Maria Xatzhstamatioy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τ αγαπουμε τοσο που ευκολα και γρηγορα μου φαινονται, δεν τα βαριομαστε και ειναι τα πιο συχνοκαμωμενα που παντα με βγαζουν ασπροπροσωπη… για καφεδακι πρωινο ,τσαι απογευματινο ,σνακ δεκατιανο και μικρο δωρακι σε επισκεψη ,στην καταψυξη για οποια ωρα τα χρειαστουμε .
3 κιλα αλευρι για τσουρεκια, 1 γαλα ζαχαρουχο, 3 κουτια απο το ιδιο κουτι του ζαχαρουχου ζαχαρη, 200 γραμμ μαγια νωπη, 3 κουτια ζεστο νερο, 2 κουτια λαδι ελαφρυ,, 6 αυγα, 1 κ.γλ.μπεικιν , 1 πορτοκαλι το χυμο και το ξυσμα2 βανιλοιες, 1κ.γλ κακουλε, 4κ.γλ μαχλεπι,1 κ.γλ μαστιχα κοπανισμενη, 1 τσιμπια αλατι
φτιαχνουμε πρωτα το προζυμι ….δυαλυουμε τη μαγια σε ενα απο τα κουτια ζεστο νερο ,μια κουταλια σουπας ζαχαρη και ενα κουτι αλευρι…….ολα τα υγρα τα βαζουμε σε ενα κατσαρολακι μαζι με τη ζαχαρη να ζεσταθουν και να λιωσει η ζαχαρη
το μειγμα αυτο το μεταφερουμε σε λεκανη ριχνουμε μεσα τ αυγα καλα χτυπημενα και το προζυμι…..εχουμε ανακατεψει το αλευρι με τα μυρωδικα και το προσθετουμε στο μειγμα των υγρων…..αν χρειασθει λιγοτερο η περισσοτερο αλευρι το βλεπουμε θα ειναι κουταλιες
ψηνουμε στον αερα για μιση ωρα τα μεγαλα τσουρεκια τα μικρα ενα τεταρτο …τα πρωτα 10 λεπτα σε ολα στους 170 βαθμους και μετα στους 150
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από Maria Xatzhstamatioy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.