Γλυκα
Αγαπημένα κλασσικά Mελομακάρονα
Υλικά που χρειαζόμαστε: 1 ποτήρι ελαιόλαδο. ½ ποτήρι ζάχαρη. ¼ ποτήρι χυμό λεμονιού. ¼ ποτήρι χυμό πορτοκαλιού. 1 ποτήρι καρύδια χοντροκοπανισμένα. 3 ποτήρια αλεύρι μαλακό. 1 φλυτζάνι κονιάκ. 2 κουταλιές γλυκού baking powder. Για το σιρόπι: 1 ποτήρι ζάχαρη. 1 ποτήρι μέλι. ½ ποτήρι νερό. Εκτέλεση: Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το baking […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά που χρειαζόμαστε:
1 ποτήρι ελαιόλαδο.
½ ποτήρι ζάχαρη.
¼ ποτήρι χυμό λεμονιού.
¼ ποτήρι χυμό πορτοκαλιού.
1 ποτήρι καρύδια χοντροκοπανισμένα.
3 ποτήρια αλεύρι μαλακό.
1 φλυτζάνι κονιάκ.
2 κουταλιές γλυκού baking powder.
Για το σιρόπι:
1 ποτήρι ζάχαρη.
1 ποτήρι μέλι.
½ ποτήρι νερό.
Εκτέλεση:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το baking powder.
Χτυπάμε στο μίξερ το ελαιόλαδο με την ζάχαρη για λεπτά.
Προσθέτουμε το κονιάκ, τον χυμό πορτοκαλιού και τον χυμό λεμονιού.
Ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε τα υλικά μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
Πλάθουμε τα μελομακάρονα κυλινδρικά και τα πιέζουμε λίγο με το πιρούνι ώστε να γίνει η επιφάνεια τους αυλακωτή.
Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.
Ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για λεπτά περίπου.
Τα αφήνουμε να κρυώσουμε.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 3 λεπτά.
Βουτάμε τα κρύα μελομακάρονα στο ζεστό σιρόπι 3-4 κάθε φορά.
Τα τοποθετούμε στην πιατέλα και πασπαλίζουμε με το καρύδι.
Tips:
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το baking powder με 1 φλιτζανάκι του καφέ αλισίβα.
syntages.me