Συνταγές
Αγαπημένα κεφτεδακια συνοδευόμενα με πατάτες και μπεσαμελ (της Λίνας)
Υλικά 5-6 πατάτες βρασμενες200 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρίΜπεσαμελ ανάλογα με το ταψάκι που θα χρησιμοποιήσουμε. Για τα κεφτεδάκια: 500 γρ. κιμά 1 αυγό 2 κ. σ. ελαιόλαδο 1 μεγάλο κρεμμύδι λιωμένο στο μπλέντερ 3 κ. σ. φρυγανιά τριμμένη 1/2 κ.γ. σόδα φαγητού 1 κ. σ. ξύδι με το οποίο θα σβήσουμε τη σόδα 3 κ. […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά
5-6 πατάτες βρασμενες
200 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί
Μπεσαμελ ανάλογα με το ταψάκι που θα χρησιμοποιήσουμε.
Για τα κεφτεδάκια:
500 γρ. κιμά
1 αυγό
2 κ. σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι λιωμένο στο μπλέντερ
3 κ. σ. φρυγανιά τριμμένη
1/2 κ.γ. σόδα φαγητού
1 κ. σ. ξύδι με το οποίο θα σβήσουμε τη σόδα
3 κ. σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. δυόσμο
1 κ. σ. ρίγανη
1κ.γ. κύμινο
αλάτι
πιπέρι
Για τη σάλτσα:
1 ντομάτα τριμμένη
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1/3 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. ρίγανη
1/2 κ.γ. κόκκινο γλυκό πιπέρι
1 κ.σ. κέτσαπ
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Ανακατεύουμε όλα αυτά τα υλικά μαζί για να ομογενοποιηθούν.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε για βράσιμο . Τις βράζουμε ελαφρώς μέχρι να τσιμπιούνται. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις κόβουμε σε ροδέλες πάχους 1/2 εκ.
περίπου. Στο μεταξύ ζυμώνουμε το κιμά με τα υπόλοιπα υλικά και πλάθουμε τα κεφτεδάκια. Σ’ ένα μικρό ταψί, αλείφουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και βάζουμε από μια φέτα πατάτας κάτω από κάθε κεφτεδάκι και καλύπτουμε με τις υπόλοιπες φέτες πατάτας τα κεφτεδάκια γύρω-γύρω από το πλάι σαν διαχωριστικά και ολόγυρα του ταψιού.
Ρίχνουμε τη σάλτσα που έχουμε φτιάξει προσεκτικά πάνω στο φαγητό με ένα μικρό κουταλάκι του γλυκού.
Πασπαλίζουμε με το κασέρι και ρίχνουμε και τη μπεσαμελ στον κάθε κεφτέ από πάνω.
Ραντίζουμε με ελάχιστο ηλιέλαιο το φαγητό.
Ψήνουμε στους 200 ο C για περίπου 45′ ώσπου να ροδίσει.
Σερβίρετε ζεστό και καλή όρεξη!!!!