Συνταγές
Απίθανο γλυκό, μυρωδάτο και γευστικότατο μανταρινάκι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλέγουμε 20 μικρά… κίτρινα λεπτό φλούδα μανταρινάκια και αφου τα πλύνουμε καλά…καθαρίζουμε το κοτσανακι τους στην πάνω πλευρά…και…. τα τρυπάμε λίγο από κάτω με ένα ψιλο κατσαβίδι…
Τα βράζουμε 3- 4 φορές για να ξεπικρίσουν( απο 10 λεπτα απο το σημειο βρασμου)και τα αφήνουμε ενα βράδυ να στραγγιξουν σε μια πετσετα…
Κανουμε ενα σιρόπι με 1 κιλό ζαχαρη 2 1/2ποτ.νερο 1 ξυλο κανέλα και 2 βανιλιες…το αφηνουμε να λιώσει η ζάχαρη και βαζουμε μέσα τα φρούτα και τα βραζουμε 10 λεπτα..
Οταν κρυώσουν τα ξαναβραζουμε 10 λεπτα ..τα σκεπαζουμε με ενα βαρύ πιατο και τα αφήνουμε 1 μερα στο σιρόπι.
Την επομενη προσθ.2 κ.γλ.λεμόνι και δενουμε το γλυκό μας….
Η Συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!!
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για το καλύτερο ίσως γλυκό του κουταλιού – Γλυκό Μανταρινάκι
Η Συνταγή είναι της κ. Δάφνη Λεμονάκη – ” Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές “.
Υλικά :
25 μανταρίνια,
1 κιλό ζάχαρη,
750 γρ νερό,
χυμός ενός λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφαιρούμε με μαχαίρι το κοτσανακι.
Τα ξεπικριζουμε τρεις φορές βράζοντας κάθε φορά από πέντε λεπτά.
Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη για δέκα λεπτά.
Προσθέτουμε τα μανταρίνια και βράζουμε για δέκα λεπτά.
Τα αφήνουμε ως την επόμενη μέρα.
Βράζουμε πάλι μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Πέντε πριν το τέλος του βρασμού ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού
Η Συνταγή είναι της κ. Δάφνη Λεμονάκη – ” Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές “.