Κεικ
Σίγουρα θα το κάνω αύριο κιόλας αυτό το κέικ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Βάλτε στο μουλτι ολόκληρα τα πορτοκάλια και απολαύστε αφράτο, μυρωδάτο κέικ!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού
Υλικά
-2 πορτοκάλια μέτρια καθαρισμένα μόνο το εσωτερικό τους
-1/2 κουταλάκι ξύσμα πορτοκάλι
-250 γρ. ζάχαρη
-3 αυγά φρέσκα
-150 ηλιέλαιο
-150 γρ. γιαούρτι
-1 βανιλέτα
-400 γρ. φαρίνα ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
-τρούφα για πασπάλισμα, προαιρετικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε ανακατεύοντας στο μίξερ τα πορτοκάλια, το ξύσμα, τη ζάχαρι, τα αυγά, το ηλιέλαιο και τη βανιλέτα.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας το γιαούρτι.
Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα μεγάλο μπωλ στο οποίο έχουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε με το σύρμα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα κέικ.
Αδειάζουμε το μίγμα και πασπαλίζουμε με τρούφα προαιρετικά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο και βάζουμε το κέικ να ψηθεί στους 165 βαθμούς στις αντιστάσεις για 50 λεπτά περίπου.
Καλή επιτυχία αν την φτιάξετε!! Μην σταματάς..
To “κέικ χωρίς μίξερ” είναι έτοιμo!
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω ΒΙΝΤΕΟ και ΚΑΝΤΕ ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι για περισσότερα:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού
Καλά μαγειρέματα σε όλους.
Βρήκες το μέρος που μπορούμε να μοιραστούμε το πάθος μας και το μεράκι μας για την μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική.
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!
Τώρα μπορείς και εσύ! Εύκολες και γρήγορες συνταγές για το τραπέζι σου. Ήρθε το πιο γευστικό νηστίσιμο κέικ
Η συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε μισό ποτήρι νερού, σπορέλαιο με 1 και 1/2 ποτήρι φλυντζάνι τσαγιού ζάχαρη για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε 1,5 ποτήρι χυμό φρέσκου πορτοκαλιού και ξύσμα 2 πορτοκαλιών και χτυπάμε για 2 λεπτά.
Συνεχίζουμε, ρίχνουμε μισό φλυντζανάκι του καφέ, κονιάκ και σιγά-σιγά, 3 και 1/2 ποτήρια αλεύρι φαρινάπ.
Βουτυρώνουμε πολύ καλά την φόρμα μας, τοποθετούμε σουσάμι παντού, ρίχνουμε το μίγμα μας και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στη μεσαία σχάρα για 1 ώρα αναμμένο και 10 λεπτά σβησμένο.
Η συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.