Συνταγές
Πολύ πετυχημένο γλυκό του κουταλιού με ωραίο ζωντανό χρώμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέλεση της Συνταγής είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 Κιλο Βύσσινα
1,100 γρ ζαχαρη
1/2 κουπα νερο
1/2 χυμο λεμονιου
3 βανιλιες.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενουμε και καθαριζουμε τα βυσσινα,βγαζουμε τα κουκουτσια τους με το ειδικο μηχανημα η με μια φουρκετα για τα μαλλια
Αφηνουμε τα βυσσινα με την ζαχαρη τους σε μια λεκανη και τα αφηνουμε ολη την νυχτα μεσα στο ψυγειο, τα βαζουμε στην κατσαρολα μαζι με την μιση κουπα νερο και τα βραζουμε
ξαφρίζουμε και αφηνουμε να γινει το γλυκο και να δεσει το σιροπι
ριχνουμε το χυμο λεμονιου τις βανιλιες και το τοποθετουμε στα βαζα.
Καλο ειναι αν υπάρχει να γίνεται σε πετρογκαζ και με γρήγορο ανακατεμα σε δυνατή φωτιά και βαθιά κατσαρόλα.
έτσι δε μαυρίζει ποτέ το γλυκο.!!! Το δικό μου είναι φτιαγμένο σε κουζίνα βέβαια
Η Συνταγή είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Gogo Samiou .
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή ..
Ήρθε το πιο αφράτο ρολό με μαρμελάδα και στολισμένο με γλυκάκι του κουταλιού
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Maria Mavrovouniotou – Απλές Συνταγές βήμα-βήμα”
ΥΛΙΚΑ:
4 αυγά
4 φλιτζανάκια του καφέ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 φλιτζανάκια του καφέ ζάχαρη
ινδοκάρυδοτο
χυμό ενός πορτοκαλιού
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
και μαρμελάδα της αρεσκείας σας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη .
Κοσκινίζουμε το αλεύρι ανακατεύουμε το μπέικιν πάουντερ…
Ρίχνουμε εναλλάξ στο μίξερ, το αλεύρι με το χυμό και τέλος τις βανίλιες.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 15 – 20 λεπτά, το σκεπάζουμε με μια πετσετούλα και όταν λίγο κρυώσει στρώνουμε μαρμελάδα και το τυλίγουμε σε ρολό.
Πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο και στολίζουμε με γλυκά κουταλιού.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Maria Mavrovouniotou – Απλές Συνταγές βήμα-βήμα”