Συνταγές
Έχει μοσχοβολήσει βούτυρο και βανίλια το σπίτι! Μπισκοτάκια αστεράκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από γιαννα σκορδουλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-1 πλάκα βούτυρο αγελάδος πολύ καλής ποιότητας
-1 κούπα ζάχαρη άχνη, ή και κρυσταλλική
-2 φακελάκια βανίλια με ζάχαρη
-αλεύρι περίπου 400 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη ως να ασπρίσουν.
Ρίχνουμε τις βανίλιες και λίγο- λίγο το αλεύρι. Κάνουμε μπαστούνι, το βάζουμε ψυγείο για 2 ώρες περίπου, το βγάζουμε και το κόβουμε σε φέτες, ανοίγουμε φυλλαράκια και κόβουμε με κουπ πατ.
Ψήνουμε 12 ως 15 λεπτα στους 180 βαθμούς και στις αντιστάσεις!
Η Συνταγή είναι από γιαννα σκορδουλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Έχουν πολύ ωραίο ντεκόρ. Τα πιο αφράτα μπισκότα βουτύρου.
Η συνταγή είναι από κ. Βικη Αναματερου – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ
-380 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-100 γρ. ζάχαρη άχνη
-2 βανίλιες
-1 αυγό
-100 γρ. κορν φλάουρ
-300 γρ. αλεύρι γοχ.
-κερασάκια για στόλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη 10 λεπτά, προσθέτουμε το αυγό και τις βανίλιες.
Κοσκινίζουμε το κορν φλάουρ με το αλεύρι και τα προσθέτουμε ανακατεύοντας με τη μαρίζ.
Βάζουμε το μείγμα σε κορνέ και κάνουμε σχέδια, προσθέτουμε το κεράσι κομμένο στη μέση και ψήνουμε σε αντιστάσεις για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς. Βγήκαν 35 τεμ.
Η συνταγή είναι από κ. Βικη Αναματερου – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.