Γλυκα
Έχεις Cola στο ντουλάπι; Φτιάξε αυτό το κέικ και θα με θυμηθείς!
Υλικά: 3 φλ φαρίνα 1φλ ζάχαρη 1 κουταλάκι σόδα 1 τενεκεδάκι κόκα κόλα(330μλ) 200γρ βούτυρο 2 κουταλιές κακάο 3 αυγά Μισό φλ κ λίγο ακόμα γάλα 1 βανίλια Γλάσο 100γρ βούτυρο Μισό φλ κόκα κόλα (κρατάμε απ το τενεκεδάκι λίγο) 2 κουταλιές κακάο 2-3 φλ άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη 1 βανίλια Εκτέλεση: 1. σε ενα κατσαρολάκι […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά:
3 φλ φαρίνα
1φλ ζάχαρη
1 κουταλάκι σόδα
1 τενεκεδάκι κόκα κόλα(330μλ)
200γρ βούτυρο
2 κουταλιές κακάο
3 αυγά
Μισό φλ κ λίγο ακόμα γάλα
1 βανίλια
Γλάσο
100γρ βούτυρο
Μισό φλ κόκα κόλα (κρατάμε απ το τενεκεδάκι λίγο)
2 κουταλιές κακάο
2-3 φλ άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
1 βανίλια
Εκτέλεση:
1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο, το γάλα, το κακάο και την κόκα κόλα. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν.
2. Χτυπάμε τα αυγά με ζάχαρη να φουσκώσουν. Ρίχνουμε χλιαρό το μίγμα με την κόκα κόλα.
3. Ρίχνουμε τη σόδα, τη βανίλια και τη φαρίνα (ίσως χρειαστεί λίγη ακόμα).
4. Αδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί και αλευρωμένο (25ρι ή αν θέλετε να βγει σαν μπράουνις λεπτό χρησιμοποιήστε 30ρι). Ψήνουμε για 35 λεπτά στους 200 βαθμούς.
5. Όταν κρυώσει τελείως το κέικ κάνουμε το γλάσο. Είναι σαν βουτυρόκρεμα. Λιώνουμε το βούτυρο με την κόκα κόλα, τη βανίλια και το κακάο. Ρίχνουμε άχνη {η άχνη να είναι κοσκινισμένη και να μην έχει γρομπαλάκια στο γλάσο} και χτυπάμε με το μίξερ να γίνει σφιχτό γλάσο. Προσθέτουμε συνεχώς άχνη για να πετύχουμε την υφή. Γλασάρουμε το κέικ και αφήνουμε λίγο να σταθεροποιηθεί το γλάσο.
6. Κόβουμε σε κομμάτια και στολίζουμε με ψημένα καρύδια ψιλοκομμένα ή φιστίκια ανάλατα ή σκέτο!
Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : dolmadaki