Πιτες
Φτιάξτε νόστιμη τραχανόπιτα χωρίς φύλλο πάρα πολύ εύκολα!
Υλικά: 1 λίτρο γάλα με χαμηλά λιπαρά 250γρμ γλυκό τραχανά 5 κ.τ.σ ελαιόλαδο 1 1/2 κούπα τριμμένη φέτα (τυρί) 2 αβγά αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση: Χτυπήστε τα αβγά μέχρι να αφρατέψουν και σιγά σιγά ρίξτε το γάλα. Μόλις ομογενοποιηθούν προσθέστε το λάδι, το τυρί, τον τραχανά και αλατοπιπερώστε. Βουτυρώστε καλά ένα ταψάκι και ρίξτε μέσα […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά:
1 λίτρο γάλα με χαμηλά λιπαρά
250γρμ γλυκό τραχανά
5 κ.τ.σ ελαιόλαδο
1 1/2 κούπα τριμμένη φέτα (τυρί)
2 αβγά
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Χτυπήστε τα αβγά μέχρι να αφρατέψουν και σιγά σιγά ρίξτε το γάλα. Μόλις ομογενοποιηθούν προσθέστε το λάδι, το τυρί, τον τραχανά και αλατοπιπερώστε.
Βουτυρώστε καλά ένα ταψάκι και ρίξτε μέσα το μείγμα σας. Ψήστε στους 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου μία ώρα. Θυμίζει γαλατόπιτα και είναι πάρα πολύ νόστιμη!
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματούν εδώ! Δες μία υπέροχη πιτούλα χωρίς φύλλο, με σπανάκι, φύλλα από παντζάρι και σπιτικό τραχανά – γίνεται πολύ νόστιμη!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Efi Prentza- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά:
Μισό κιλό σπανάκι
4 κρεμμύδια φρέσκια
300 γρ. φύλλα από παντζάρι
Μαϊντανό, άνηθο, αλάτι, πιπέρι,λάδι,
2 αυγά χτυπημένα
200-250 γρ.φετα
4 γεμάτες κ.σ. γιαούρτι
100 γρ.φρεσκο γάλα
Μισή κούπα τραχανά
Μια κουπα τριμμένη φρυγανιά
Εκτέλεση:
Σωταρουμε στο λάδι τα κρεμμύδια,το σπανάκι και τα φύλλα παντζαριού και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά και τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε τα λαχανικα. Σε λαδωμένη μεταλλική φόρμα βάζουμε λιγη φρυγανιά και αδειάζουμε το μείγμα.
ψήνουμε στους 180 στον αέρα 45 λεπτά περίπου.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Efi Prentza- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Και για το τέλος, έτοιμος και ο γλυκός τραχανάς για τον χειμώνα !
Η Συνταγή είναι από κ. Thaleia Gatsa – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
για γλυκο τραχανα :
1κιλο γαλα (εγω τον εκανα με προβειο )
1,100μπορει και 1,300γρ σιταρι ψιλοκομενο .
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το γαλα μεχρι τους 85 βαθμους και αρχισουμε να ριχνουμε σιγα σιγα το αλευρι μεχρι να γινει ενας χυλος .
Κλείνουμε την φωτια και συνεχισα να ριχνουμε αλευρι μεχρι να γινει μια μαζα
Το βαζουμε σε ενα λεκανακι το σκεπαζουμε με ενα πανι και το αφηνουμε μια ωρα .Μετα τον τριβουμε σε μικρα κοματακια και τον αφηνουμε στον ηλιο για αλλη μια ωρα.
Τελος τον τριβουμε ( με τη σιτα ειδικη για τραχανα ) και τον αφηνουμε να στεγνωσει στον ηλιο αφου τον σκεπασουμε με ενα τουλι
.
Η Συνταγή είναι από κ. Thaleia Gatsa – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.