Συνταγές
Πάρα πολύ ωραίο πιπερόπιτα σε ρολάκια με φύλλο κρούστας !!! Σας την συνιστούμε ανεπιφύλακτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Stavros Tsalampounis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 Πάκο φύλο κρούστας
3 πιπεριές Φλωρίνης
3 πιπεριές πράσινες κέρατα
400 γραμμάρια φέτα τυρί
Ένα ματσάκι μαϊντανό
100 γραμμάρια κεφαλοτύρι
Καυτερή πιπεριά προαιρετικά
4 αβγά
Αλάτι
Πιπέρι
Βούτυρο για το άνοιγμα των φύλλων
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Κόβουμε σε μια λεκάνη κυβάκια τα πιπερια τον μαϊντανό ψιλοκομμένο προσθέτουμε τα αβγά τρίβουμε το τυρί και το κεφαλοτύρι λίγο αλάτι πιπέρι .
Αλείφουμε κάθε φύλο κρούστας με βούτυρο και βάζουμε πρώτα 5 φύλλα κάτω ρίχνουμε την μισή γέμιση άλλα 4 φύλλα την υπόλοιπη γέμιση και πάνω άλλα 3 φύλλα
Το κάνουμε ρολό το τυλίγουμε με λαδόκολλα και το τοποθετούμε στο ψυγείο τουλάχιστον 3 ώρες.
Αλείφουμε βούτυρο στο ταψί κόβουμε σε ροδέλες το ρολόβούτυρο επίσης και πάνω.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου μισή ώρα με αντιστάσεις.
Η Συνταγή είναι από Stavros Tsalampounis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις …
Έτοιμη η κοτοπιπερόπιτα που δεν μπορείς να αντισταθείς
Η Συνταγή είναι της κ. Xristina Gewrgiopoulou – “. Πιτες – Φαγητα & Γλυκα με…Μεράκι.”
Υλικά
2 φιλέτα κοτόπουλου,
1 πακέτο έτοιμο φύλλο κουρού.
2 πιπεριές Φλωρίνης,
2 πιπεριές πράσινες
(χρησιμοποιείτε και πιπεριές της αρεσκείας σας),
2 καρότα,
1 κρεμμύδι ξερό,
μανιτάρια φρέσκα (αν θέλετε βάζετε και κονσέρβα),
μαϊντανό,
αλάτι,
πιπέρι,
πάπρικα γλυκιά,
μοσχοκάρυδο,
1 συσκευασία philadelphia,
λίγο κίτρινο τυρί τριμμένο.
10φετες τυρι
Εκτελεση:
βάζω το κοτόπουλο να βρασει και ύστερα το τεμαχίζω σε μικρά κομματάκια.
Επειτα σοτάρω όλα τα υλικά σε ένα τηγάνι εκτός από τις 10 φέτες τυρι τα αφήνουμε να μαραθούν μαζί με το κοτόπουλο που τεμαχισαμε και έπειτα, τα ριχνω στο μείγμα επάνω στο φύλλο σφολιάτας..
απλώνω επάνω στο μειγμα της 10φερες τυρι βάζω και το άλλο φύλλο σφολιάτας επανω
Το αλείφω με λίγο αβγό, ραντίζω με λίγο νερό, το χαράζω και ψήνω την πίτα σε προθερμασμένο στους 180βαθμους στο φούρνο για 35» (ανάλογα το φούρνο)…και είναι έτοιμο να μην μείνει κομμάτι!
Η Συνταγή είναι της κ. Xristina Gewrgiopoulou – “. Πιτες – Φαγητα & Γλυκα με…Μεράκι.”