Συνταγές
Έργο τέχνης και γεύσης – Εξαιρετική Τούρτα ferrero rocher
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Foteinh Spe – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
φορμα 25 εκ.
(Αν έχετε μικρότερη,δεν πειράζει,απλά θα γίνει πιο ψηλή.)
Για τη βαση:
χτυπαμε τα ασπραδια 2 αβγων με λιγο αλατι μεχρι να πηξουν.
Προσθετουμε 70 γρ ζαχαρη σταδιακα και συνεχιζουμε το χτυπημα.
Προσθετουμε 70 γρ φουντουκια αλεσμενα καλα και ανακατευουμε με μια σπατουλα απαλα.
Τελος ριχνουμε τους 2 κροκους,70 γρ κακαο και ομογενοποιουμε.
Αδειαζουμε το μειγμα σε μια φορμα που εχουμε βουτυρωσει και εχουμε στρωσει στον πατο αντικολλητικο χαρτι.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στον αερα στους 160ο για 15΄.
Για τη δευτερη στρωση της βασης :
χτυπαμε 60 γρ βουτυρο με 50 γρ καστανη ζαχαρη και λιγο αλατι.Προσθετουμε 50 γρ αλεσμενα φουντουκια και 60 γρ αλευρι για ολες τις χρησεις.
Βαζουμε το μειγμα σε ενα αντικολλητικο χαρτι και το ανοιγουμε σε λεπτο φυλλο.Ψηνουμε στους 160ο αερα για 25΄ μεχρι να χρυσισει.
Το αφηνουμε να κρυωσει καλα και το τριβουμε σε ψιχουλαΤο ανακατευουμε με 100 γρ μερεντα και 40 γρ κορν φλεικς τα απλα.
Στρωνουμε το μειγμα πανω απο την πρωτη βαση και βαζουμε στο ψυγειο.Ετοιμαζουμε τη μους σοκολατας:Λιωνουμε 150 γρ κουβερτουρα με 120 γρ κρεμα γαλακτος.
Προσθετουμε 120 γρ μερεντα και 8 γρ ζελατινη σε σκονη που εχουμε διαλυσει σε 2 κ.γ κρυο νερο.Χτυπαμε 360γρ κρεμα γαλακτος σε σαντιγυ και τη ριχνουμε στο μειγμα της σοκολατας.
Ομογενοποιουμε και ολο μαζι το απλωνουμε πανω απο τις 2 βασεις.
Το βαζουμε στο ψυγειο να παγωσει για 2 ωρες και ετοιμαζουμε την γκαναζ:λιωνουμε 140 γρ κουβερτουρα με 120 γρ κρεμα γαλακτος και την απλωνουμε στην τουρτα που την εχουμε ξεφορμαρει.
Διακοσμουμε γυρω γυρω με σπασμένα φουντουκια και σοκολατακια φερερο ροσε.
Η Συνταγή είναι της κ. Foteinh Spe – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”