Γλυκα
Δοκιμάστε γλυκό καραμέλα του δεκαλέπτου – γευστικότατο , ελαφρύ και δροσερό με γιαούρτι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μαρία Τάχα – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
ΥΛΙΚΑ
750 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
250 γρ. κρέμα γάλακτος
1 ζαχαρούχο καραμελωμένο
2 συσκευασίες μπισκότα της αρεσκείας σας (απλά ή γεμιστά.. εγώ έβαλα τα κλασικά πτι μπερ.. μπορείτε ένα άσπρο, ένα σοκολατένιο)
Καραμελωμένο αμύγδαλα ( άλεσα ένα παστέλι μεγάλο με αμύγδαλα στο μούλτι)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΊΡΙΣΜΑ:
Καραμελωμένοι ξηροί καρποί (ή καρύδια)
1) Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή
2) Προσθέτουμε το γιαούρτι λίγο λίγο, και το ζαχαρούχο κι ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ.
3) Σπάμε τα μπισκότα κι ανακατεύουμε.
4) Προσθέτουμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα
5) Στρώνουμε το γλυκό σε ένα πυρέξ ή αποσπώμενη φόρμα ή τσέρκι και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά για να κόβεται σε κομμάτια.
6)Σερβίρουμε με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς και καραμέλα γάλακτος ή σιρόπι καραμέλας ή σιρόπι σοκολάτας ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.( Εγώ πασπάλισα με χοντροκομμένα καρύδια και σερβίρω με σιρόπι καραμέλας)
Η Συνταγή είναι από Μαρία Τάχα – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω έξυπνη και νόστιμη συνταγή για μερέντα καραμέλας.. Υπέροχο για ΓΛΑΣΟ ή στο ψωμάκι.
Η Συνταγή είναι από κ. Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.
ΥΛΙΚΆ
Ένα ζαχαρουχο καραμελομενο
1 κουβερτούρα λευκή
125 γρ βούτυρο
1 βανίλια
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Λιώνουμε το βούτυρο σε πολύ χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε την λευκή κουβερτούρα
Μόλις λιώσει προσθέτουμε το καραμελομενο ζαχαρουχο
Και ανακατεύουμε πολύ καλά
Αφήνουμε να κρυώσει
Την βάζουμε σε βαζάκι και την τοποθετούμε στο ψυγείο
Είναι πολύ νόστιμη και μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε σχεδόν παντού
Η Συνταγή είναι από κ. Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.