Συνταγές
Ένα γλυκό από τα παλιά – σιροπιαστό παντεσπάνι από το τετράδιο της μαμάς
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Υλικά:
8 αυγά μεγάλα ίδιου μεγέθους!200 γρ σιμιγδάλι ψιλό,100 γρ ζάχαρη,3 βανίλιες,ξύσμα 1 λεμονιού,1 κ γ μπέικιν
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα
Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη και τις βανίλιες να αφρατεψει το μίγμα
Ανακατεύουμε σε ένα μπολακι το μπέικιν με το σιμιγδάλι και το ρίχνουμε σε δόσεις στο μίγμα κροκων
Συνεχίζουμε σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε στο μίγμα το ξύσμα
Τέλος ρίχνουμε σε δόσεις την μαρέγκα ανακατεύουμε πολύ απαλά με μαριζ να μην βγει ο αέρας να ενσωματωθεί η μαρέγκα με το μίγμα
Λαδωνουμε το ταψί μας ρίχνουμε απαλά το μίγμα και πιάνοντας με τα χέρια το ταψί το χτυπάμε 2 φορές πάνω στον πάγκο
Το ψήνουμε στους 180 προθ.μεσαια σχάρα για 50 λεπτά
Και αφού σβήσουμε τον φούρνο το αφήνουμε μέσα 2 λεπτά
ΣΙΡΌΠΙ:
Βράζουμε 3 ποτήρια νερό με 2 ποτήρια ζάχαρη,μισό λεμόνι με την σάρκα του για 10 λεπτά
Στο τελευταίο λεπτό ρίχνουμε μέσα 1 κ σ. γλυκοζη εάν θέλουμε
Μόλις το κατεβάζουμε από την εστία ρίχνουμε μέσα 1 κ.σ. βουτυρο αγελαδινό το αφήνουμε να λιώσει μόνο του και στην συνέχεια σιροπιαζουμε το κρύο γλυκό σιγα-σιγα
Δηλαδή πολύ κρύο γλυκό και καυτό σιρόπι
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Δες και μία συνταγή για ένα ωραίο Ραβανί με ανάλαφρη γεύση καρύδας και γιαουρτιού!
Η Συνταγή είναι της κ. Ρουλα Λυρου – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε 6 αυγά σε μια λεκανιτσα με 1 κ.τσ.ζάχαρη….(χτυπάμε με το σύρμα …δεν θέλει μίξερ)
Ριχνουμε με σειρα στή συνέχεια:
1 κουπα.τσ.σπορέλαιο
400 γρ.γιαούρτι
4 βανιλιες και λίγο ξύσμα πορτ.
2 κουπες σιμ.χοντρό(κ.τσ.)
1 κ.φαριν απ
1 κ.καρύδα
1 σφ.κονιάκ
1 μπεικιν
ΣΙΡΌΠΙ
4 κουπες ζαχαρη
5 κ. νερό
1 κ.σ.χυμο λεμ.
Κρύο το σιρόπι…καυτο το γλυκο…αφήνουμε αρκετή ώρα…αργει να πάρει το σιρόπι και να φουσκώσει…
Η Συνταγή είναι της κ. Ρουλα Λυρου – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”