Γλυκα
Ένα πολύ λεπτό και κομψό επιδόρπιο για κάθε περίσταση….
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Το Cheesecake Flan είναι ένα πολύ λεπτό και κομψό επιδόρπιο που μπορεί να προετοιμαστεί για κάθε περίσταση. Είναι πλούσιο με μια ομαλή, μεταξένια υφή και το νόστιμο σιρόπι καραμέλας το καθιστά απόλυτα ακαταμάχητο.
Είναι το είδος επιδόρπιου που πρέπει να γίνει εκ των προτέρων αφού η ψύξη του είναι απαραίτητη. Η συνταγή είναι πραγματικά εύκολη. Βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν παραμείνει κομμάτια κρέμας τυριού στο χτύπημα και σιγουρευτείτε ότι αφαιρείτε τον αφρό έτσι ώστε η επιφάνεια να μην δημιουργεί παχύ ¨πέτσα¨ μετά το ψήσιμο. Έχω προσθέσει χυμό λεμονιού στην καραμέλα για να μειώσει τη γλυκύτητά του, αλλά μπορείτε να μην βάλετε εάν για κάποιο λόγο δεν σας αρέσει το λεμόνι στα επιδόρπια σας. Το τυρί κρέμας δίνει μια τέλεια υφή και απαλύνει τη γλυκύτητα του γλυκού συμπυκνωμένου γάλακτος στο χτύπημα.
Πρέπει να πω ότι είναι ένα από τα καλύτερα επιδόρπια που έχω κάνει ποτέ. Ελπίζω να το δοκιμάσετε. Απολαύστε!
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
( 10 μερίδες)
1 φλιτζάνι (200g) ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας (10 ml) φρέσκο χυμό λεμονιού, προαιρετικά
1 συσκευασία τυρί κρέμα, θερμοκρασία δωματίου
5 μεγάλα αυγά, θερμοκρασία δωματίου
2 κουταλιές της σούπας (10g) εκχύλισμα βανίλιας
1 κουτί ζαχαρούχου συμπυκνωμένου γάλακτος
1 κουτί (350g) γάλα εβαπορέ
ΟΔΗΓΊΕΣ
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα προσθέστε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Λιώνουμε σε χαμηλή με μεσαία θερμοκρασία μέχρι να γίνει χρυσή. Αφαιρέστε από τη φωτιά και ρίξτε τη ζεστή καραμέλα στο κάτω μέρος ενός ταψιού 23cm. Περιστρέψτε το ταψί για να απλωθεί ομοιόμορφα. Αφήστε το στην άκρη μέχρι να προετοιμάσετε το μίγμα τυριού κρέμας.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το τυρί κρέμας μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε ένα ένα τα αυγά ,το εκχύλισμα βανίλιας,το ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα και γάλα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν.
- Αφαιρέστε τον αφρό χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα και ρίξτε το μίγμα κρέμας τυρί πάνω από την καραμέλα στο ταψί.
- Τοποθετήστε το ταψί σε ένα μεγαλύτερο ταψί, τοποθετήστε το στο ράφι του φούρνου και προσθέστε βραστό νερό μέχρι το μέσο των πλευρών του μεγάλου ταψιού.
- Ψήνετε για 45-50 λεπτά έως ότου μια οδοντογλυφίδα όταν εισαχθεί στο κέντρο βγαίνει σχεδόν καθαρή.
- Αφαιρέστε το ταψί από το νερό και αφήστε το να κρυώσει εντελώς.
- Καλύψτε και αφήστε το για τουλάχιστον 4 ώρες ή καλύτερα για μια νύχτα να κρυώσει στο ψυγείο.
- Περάστε με ένα μαχαίρι γύρω από τις άκρες του κέικ για να μπορέσετε να αναποδογυρίσετε σε μια πιατέλα.