Συνταγές
Εύκολα τυροπιτάκια στο τηγάνι με φέτα ανθότυρο και δυόσμο – Γκιουζλεμέδες!!!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά για το φύλλο
3 κούπες αλέυρι 600 γρ
2 κ σ λεμόνι
χυμο
8 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.γ αλάτι
1 κούπα χλιαρό νερό περίπου
Για την γέμιση
200 γρ ανθότυρο
100 γρ φέτα
Λίγα φυλλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μια λεκανιτσα το αλεύρι με το αλατι το λάδι το λεμόνι και το τρίβουμε να γίνει σαν ψίχουλα μετά
αρχίζουμε να προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα εύπλαστο ζυμαράκι. Αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Μετά παίρνουμε ένα μπαλάκι ζύμης και το ανοίγουμε με τον πλαστή σε ένα τετράγωνο φύλλο βάζω γέμιση στο κέντρο και κλείνουμε σαν φακελάκι.
Τα πατάμε λίγο να πλατυνουν και τα τηγανιζουμε σε ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά βάζοντας τα πρώτα από το κλείσιμο και μετά τα γυρνάμε.
Εγω έβαλα μόνο στα μισά δυόσμο!!Βγαίνουν περίπου 20 κομμάτια ανάλογα το μέγεθος
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Ένα πεντανόστιμο και χορταστικό τυρόψωμο με τρία μόνο υλικά
Υλικά
1 1/2 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα
2 αυγά
1/2 κουταλάκι μυρωδικά
Για τη γαρνιτούρα
1/2 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα
2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα (προαιρετικά)
1 κουταλάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Τοποθετήστε λαδόκολλα σε ένα ταψί.
Σε ένα μπλέντερ, προσθέστε 1 1/2 φλιτζάνι τυρί, αυγά και μυρωδικά. Αναμείξτε μέχρι να συνδυαστούν τα πάντα.
Βάλτε το μείγμα στο ταψί προσεκτικά μέχρι να καλύψει ομοιόμορφα το κάτω μέρος του.
Τοποθετήστε το στο φούρνο και ψήστε για περίπου 20 λεπτά. Η κρούστα θα πρέπει να είναι αρκετά σταθερή, χωρίς να υπάρχει υγρή ζύμη στην κορυφή. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει για λίγα λεπτά.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Αφαιρέστε προσεκτικά τη λαδόκολλα και τοποθετήστε το σε μια σχάρα στο φούρνο. Η σχάρα θα επιτρέψει στο κάτω μέρος να γίνει τραγανό. Πασπαλίστε με το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι τυρί. Τοποθετήστε τη σχάρα στο φούρνο και ψήστε για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.
Εάν θέλετε, πασπαλίστε με μαϊντανό πριν κόψετε και σερβίρετε.