Συνταγές
Τη λατρεύουμε!! Ρεβυθάδα χυλωμένη και πεντανόστιμη έχουμε σήμερα… κοπιάστε
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1/2 κιλό ρεβίθια
1 κούπα ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 λεμόνι το χυμό του
2 κουταλάκια γεμάτα κορν φλάουρ
αλάτι
πιπέρι
1 πρέζα κύμινο
1 πρέζα κάρυ
καγιέν για το σερβίρισμα προαιρετικά
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα ρεβύθια αποβραδίς σε νερό.
Τα ξεπλένουμε, τα βράζουμε για 10 λεπτά ξαφρίζοντάς τα, τα σουρώνουμε, προσθέτουμε ζεστό νερό, κι όταν βράσουν, ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί.
Κλείνουμε τη χύτρα ταχύτητας και βράζουμε αναλόγως πόσο βραστερά είναι, τα συγκεκριμένα τα άφησα 15 λεπτά γιατί είναι καλόψητα.
Άλλες φορές τα βράζω 25-30 λεπτά, για να καταλάβουμε πόσο καλόψητα είναι, τα δοκιμάζουμε στην αρχή που βράσουν για να τα ξαφρίσουμε.
Πριν κλείσουμε τη χύτρα, βλέπουμε πόσο μαλακά είναι και κανονίζουμε την ώρα.
Η συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Περιηγηθείτε σε νόστιμες και δημιουργικές συνταγές.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Γιατί η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Ένα ξεχωριστό ρεβανί με κακάο.
Η συνταγή είναι από κ. Πετρινα Μπαρδανη – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ
Μετράμε με το ίδιο ποτήρι
3 αυγά
1/2 ποτήρι ζάχαρη
1/2 ποτήρι αραβοσιτέλαιο
1 ποτήρι γάλα
3 κτσ. κακάο κοσκινισμένο
1,5 ποτήρι αλεύρι γοχ.
1,5 ποτήρι σιμιγδάλι χονδρό
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
Σιρόπι: 3 ποτήρια ζάχαρη, 3,5 ποτήρια νερό, 1 κτσ. χυμό λεμόνι, βράζουμε για 5 λεπτά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να γίνουν αφρός,,προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, αδειάζουμε σε βουτυρομένο ταψί 28Χ22 εκ., ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 35 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε και ρίχνουμε λίγο- λίγο το ζεστό σιρόπι.
Η συνταγή είναι από κ. Πετρινα Μπαρδανη – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.