Γρηγορες Συνταγες
Ένα μοναδικό ζυμάρι για τα Πάντα – Πίτσα
Υλικά (~1.8g ζύμης, 4 μεγάλες πίτσες) 1kg αλεύρι 4 κ.γ. (14g) μαγιά ξηρή 3 κ.γ. baking powder 2 κ.γ. ζάχαρη 3 κ.γ. αλάτι 220g γάλα χλιαρό 360g γιαούρτι πλήρες 2 αυγά ΕΚΤΕΛΕΣΗ Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαγιά, την baking powder, τη ζάχαρη και το αλάτι. Τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Προσθέτουμε […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Συνταγή από kitchenstori.es
Υλικά (~1.8g ζύμης, 4 μεγάλες πίτσες)
1kg αλεύρι
4 κ.γ. (14g) μαγιά ξηρή
3 κ.γ. baking powder
2 κ.γ. ζάχαρη
3 κ.γ. αλάτι
220g γάλα χλιαρό
360g γιαούρτι πλήρες
2 αυγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μέχρι να έχουμε ένα μαλακό και ελαφρώς κολλώδες ζυμάρι.
Αν χρειαστεί πασπαλίζουμε τα χέρια μας με ελάχιστο αλεύρι και το ζυμώνουμε για λίγο, αναδιπλώνοντάς το 4-5 φορές.
Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε αμέσως, φτιάχνοντας ό,τι θέλουμε ή το χωρίζουμε στα δυο και το ένα μισό ξανά στα δυο. Μοιράζουμε το ζυμάρι σε πλαστικά σακουλάκια, αφαιρούμε τον αέρα, τα κλείνουμε καλά και τα βάζουμε σ΄ ένα δεύτερο σακουλάκι (σε περίπτωση που ξεχειλίσει η ζύμη) και μετά στην κατάψυξη. Έτσι έχουμε έτοιμο ζυμάρι για όταν το χρειαστούμε.
Με το ½ της ζύμης φτιάχνουμε μια μεγάλη πίτσα με τα υλικά της προτίμησής μας. Εδώ έγινε με σπιτική σάλτσα τομάτας, τυριά, τομάτες σε ροδέλες, πικάντικο σαλάμι, μπέικον, πιπεριές και με γεμισμένο κόθρο από μπαστουνάκια τυριού. Αφήνουμε να φουσκώσει 15′ και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20′-25′.
Λίγο πριν βγάλουμε την πίτσα από τον φούρνο, σκορπίζουμε λίγο μπέικον από πάνω και την ξαναβάζουμε στον φούρνο για λίγο…
… μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να ξεροψηθεί το μπέικον. Σερβίρεται ζεστή και βγαίνουν 8 μεγάλα κομμάτια.