Συνταγές
Ένα λαχταριστό προφιτερόλ που θα λατρέψετε!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Anthoula Stefanidou Giorgos Tsavdaris – “Μπαχάρι και κανέλα.”.
Υλικά
κρεμας ζαχαροπλαστικής:
700ml γάλα,
300 ml κρέμα γάλακτος,
2 βανίλιες,
6 κροκοι αυγών,
2 ολόκληρα αυγά,
160 γρ ζάχαρη,
80 γρ κόρν φλαουρ
Υλικά σοκολατας:
400γρ κουβερτούρα,
500ml κρέμα γάλακτος
Σου γεμισμενα με σαντιγύ.
Εκτέλεση κρεμας:
Βάζουμε το γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολακι σε δυνατή φωτιά. Χωρίζουμε τους κρόκους και βάζουμε και τα άλλα 2 ολόκληρα μαζί τα χτυπάμε με αυγοδαρτη σε ένα άλλο μπολ βάζουμε την ζάχαρη τις βανίλιες και το κόρν φλάουρ
Ανακατεύουμε και το ρίχνουμε στα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε. Μόλις ζεσταθεί το γάλα τραβάμε από την φωτιά και περνούμε με μια κουτάλα και ρίχνουμε μέσα στο μείγμα σιγά σιγά και μετά το ρίχνουμε όλο μέσα στο γάλα
Το βάζουμε ξανά στην φωτιά μόλις αρχίζει να πήζει το κατεβάζουμε το απλώνουμε σε λεπτή στρώση σε έναν δίσκο βάζουμε μεμβράνη να μην πιάσει κρούστα το αφήνουμε να κρυώσει εκτός ψυγείου δεν το βάζουμε καυτό μέσα στο ψυγείο ποτέ.
Μόλις κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο για να παγώσει πιο καλά. Μετά την βγάζουμε και την χτυπάμε στο μίξερ για να γίνει λεία, απαλή είναι έτοιμη για χρήση.
Εκτέλεση σοκολάτας:
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε την κουβερτούρα να λιώσει καλά. Αφήνουμε να κρυώσει και μετά βάζουμε πάνω από την κρέμα.
Στρώνουμε τα σου τα γεμίζουμε με σαντιγύ από πάνω κρέμα και την σοκολάτα κρυώνει στο ψυγείο και μετά στολίζουμε με κερασάκια και σε κόρνε σαντιγύ.
Η Συνταγή είναι από κ. Anthoula Stefanidou Giorgos Tsavdaris – “Μπαχάρι και κανέλα.”.