Συνταγές
Τέλειο έγινε! Άλλο πράγμα το τούμπανο κέικ με μερέντα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
5 αυγά
1 κουπα ζάχαρη
1 κούπα καλαμποκελαιο
1 κουπα φαντα πορτοκαλάδα με ανθρακικό
2 μισή κούπες αλεύρι ανακατεμένο με ένα μπέικιν και μια βανίλια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη και ρίχνουμε το λάδι και στην συνέχεια το αλεύρι με όλα μέσα. Κρατάμε λίγο μίγμα και ανακατεύουμε 2 με 3 κουταλιές σούπας ΜΕΡΈΝΤΑ .
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φουρνο αντιστάσεις στους 175 β για 50 με 55 λεπτα.θα το δείτε!! Αφου κρύωσε πολυ καλά έλιωσα λιγη Μερέντα σε μπεν Μαρί…μέχρι που να τρέχει…
εριξα απο πάνω και διακόσμηση με ροδι !!ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΎΡΙΑΚΟ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ !!
Η Συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για ένα κεκάκι για το απογευματινό καφεδάκι
Yλικά
250 γρ βούτυρο Lourpak
1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη( το φλυτζάνι του νες καφέ την κόκκινη…)
4 αυγά
1 κούπα γάλα
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από πορτοκάλι & λεμόνι… λίγο εσάνς βανίλιας
600 γρ. αλεύρι που το περνάω απ’ την σίτα
1 Φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο , τη ζάχαρη και τους κρόκους . Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα, το πορτοκάλι, το ξύσμα πορτοκαλιού, λεμονιού και τη βανίλια.
Ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και μπέικιν. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα ενσωματώνουμε απαλά με σπάτουλα με το υπόλοιπο μείγμα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα του κέικ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα στις αντιστάσεις πάνω-κάτω!!!