Συνταγές
Ένα καλοκαιρινό και αγαπημένο πιάτο για μεζεδάκι – Τραγανά κολοκυθάκια με σκορδαλιά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Βάνα Ντελή – “Μπαχάρι και κανέλα.”.
ΥΛΙΚΑ
Κολοκυθάκια φρέσκα πράσινα(3 με 4 η όσα χρειαζόμαστε)
Αλάτι
Αλεύρι (γ.ο.χ)
Λάδι καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια,
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Και κόβουμε σε ροδέλες ,σχετικά λεπτές, γιατί τα θέλουμε τραγανά!
Τ αλατίζουμε σε τρυπητό ,και τα αφήνουμε ενα τέταρτο να μείνουν έτσι .
Κατόπιν, κάνουμε το αλεύρωμα .
Αλευρώνουνε καλά και αφήνουμε έτσι 5 με 10′
Αυτό είναι το κόλπο να μην αφήνουν αλεύρι στο τηγάνι και καίγεται
Ρουφάνε τ αλευράκι τους και γίνονται νόστιμα τραγανά
Βάζουμε στο τηγάνι καλαμποκέλαιο και μόλις κάψει ρίχνουμε τα κολοκυθάκια να χουν κενό μεταξύ τους όχι κολλημένα
Μόλις πάρουν χρώμα ωραίο γυρίζουμε κι απ την άλλη και βγάζουμε σε πιάτο μ αποροφητικό χαρτί για τα περιττά λάδια .
Σκορδαλιά
6 με 7 σκελίδες σκόρδο (όποιος προτιμά πιο καυτερή εννοείτε προσθέτουμε παραπάνω)
Ψωμί μπαγιάτικο την ψίχα 4 με 5 χοντρές φέτες, μουλιασμένες και στιμένες .
1 με κ.σ ξύδι
Λάδι 2 κσ
Αλάτι μισό κ.γ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μούλτι το μ ελάχιστο νεράκι κόβουμε πολτό μόνο τα σκόρδα !
Μετά προσθέτουμε τ άλλα υλικά και δουλεύουμε με το χέρι να γίνει
αλοιφή!
Δεν τη δουλεύουμε όλη στο μούλτι γιατί κόβει λασπώνει και χάνει γεύση
Η Συνταγή είναι από κ. Βάνα Ντελή – “Μπαχάρι και κανέλα.”.