Συνταγές
ΜΉΛΟ ΦΥΡΙΚΙ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ – προσφέρεται σαν ένα ωραιότατο επιδόρπιο!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε καλά, (αφαιρώντας και το κεντρικό μέρος του φρούτου), 15 φυρικάκια και τα βάζουμε σε μια λεκανίτσα με νερό και λεμόνι για 2 ώρες.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 1 κιλό ζαχαρη, 2 ποτ. νερό, ένα ξύλο κανέλας να βράσουν για 5 λεπτά.
Βάζουμε τα μήλα, τα βράζουμε 10 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν.
Αυτή τη διαδικασία την κάνουμε άλλες δυο φορές.
Στο τέλος ρίχνουμε 2 βανίλιες 1 κτσ. λεμόνι και δυο φύλλα αρμπαρόριζα.
Αφήνουμε το γλυκό να δέσει.
Εγώ έβαλα στο σιρόπι χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο.
Η συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Ρουλα Λυρου.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Ένα ιδιαίτερο Γλυκό κουταλιού κάστανο για το τέλειο κέρασμα.
Υλικά
-1,5 κιλό κάστανα
-1,5 κιλό ζάχαρη
-2,5 λίτρα νερό
-2 κτσ. χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα κάστανα από την εξωτερική φλούδα και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με 1 λίτρο νερό. Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 -15 λεπτά έως ότου μαλακώσουν και προσέχοντας να μη μας λιώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σουρώνουμε.
Αφαιρούμε προσεχτικά το χνούδι τους. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο 1,5 λίτρο νερό και τη ζάχαρη και κάνουμε ένα σιρόπι λεπτόρευστο. Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε ύστερα τα κάστανα. Τα αφήνουμε μέσα για ένα βράδυ.
Την επόμενη μέρα τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βράζουμε για 5 λεπτά. Αποσύρουμε και αφαιρούμε τα κάστανα με μία τρυπητή κουτάλα. Προσθέτουμε στο σιρόπι το χυμό λεμονιού και βράζουμε μέχρι να δέσει.
Σβήνουμε τη φωτιά και ξαναβάζουμε τα κάστανα μέσα στην κατσαρόλα. Αφήνουμε 3 ώρες να απορροφήσουν το σιρόπι και μεταφέρουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Περισσότερα στο : botrini