Συνταγές
Συνταγή για χοιρινό ψαρονέφρι μαγειρεμένο με μπέικον και μουστάρδα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 ψαρονέφρι
15-17 φέτες μπέικον
2 κουταλιές σούπας πικάντικη μουστάρδα
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 κουταλιά σούπας τριμμένο θυμάρι
200 γρ κρεμά γάλακτος..1 κουτί μικρο δλδ
χυμό από ένα λεμόνι
αλάτι,πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόψτε το ψαρονέφρι σε χοντρά κομμάτια πάχους 3-4 εκ
τα χτυπάτε ελαφρά και τα τυλίγεται το καθένα περιμετρικά με μια φέτα μπέικον τα οποία στερεώνετε με οδοντογλυφιδα
Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το κρέας απ όλες τις πλευρές.
Σβήνετε με το κρασί ,προσθέτετε το θυμάρι ,το αλάτι το πιπέρι
Μόλις εξατμιστεί όλο το κρασί ρίχνετε το λεμόνι .
Τελος την μουστάρδα που έχετε ανακατέψει μέσα στην κρέμα γάλακτος.
Αφήστε να πάρει μια καλή βράση η κρέμα και κατεβάστε το τηγάνι από την φωτιά αφαιρείτε τα ξυλάκια σερβίρετε με άγριο ρύζι
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για ψαρονέφρι τυλιγμένο στη σφολιάτας με σπανάκι και μανιτάρια.. Καταπληκτικο φαγητό, σούπερ καλομαγειρεμένο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Elina Kiourtsidou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε ένα κομμάτι ψαρονέφρι το αλατοπίπερωσουμε καλά και το κοκκινίσουμε από όλες τις πλευρές στο τηγάνι. Το βάζουμε στη άκρη. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες και μανιτάρια.
Τα αφήνουμε λίγο να πάρουν χρώμα και τα βάζουμε και αυτά στη άκρη. Στο ίδιο σκεύος ρίχνουμε σπανάκι με λίγο σκόρδο αλάτι πιπέρι και λίγη κρέμα γάλακτος και αφήνουμε για λίγο μέχρι να μαλακώσει. . Ανοίγουμε ένα φύλλο σφολιάτας στρώσουμε μπέικον με τη σειρά από πάνω το σπανάκι, μετά τα μανιτάρια και τέλος το κρέας. το τυλίγουμε σε ρόλο.
Κάνουμε το σχέδιο με το άλλο φύλλο σφολιάτας, αλείψουμε με κρόκο και ψήσουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να κοκκινήσει. Το συνοδεύσουμε με πουρέ. Η νοστιμιά του δεν περιγράφετε. Το κρέας έγινε ζουμερό και από έξω η κρούστα από σφολιάτα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Elina Kiourtsidou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”