Γλυκα
Παραδοσιακές φυτούρες από πανηγύρια της Ζακύνθου
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Πολυ ωραια συνταγη, ευκολη γρηγορη και λαχταριστη για φυτούρες .. Ένα γλυκό καλό λίγο συμπαγές που το πουλάνε και μόλις μπείτε στο λιμάνι της Ζακύνθου
Η συνταγή είναι από το κανάλι Loukoumaki
Υλικά
250 γρ. χοντρό σιμιγδάλι
750 γρ. νερό
μια πρέζα αλάτι
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
κανέλα & ζάχαρη για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το νερό με το αλάτι, και προσθέτουμε το χοντρό σιμιγδάλι ανακατεύοντας μέχρι να πήξει.
Κατεβάζουμε τότε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφού βουτυρώσουμε ένα σκεύος 20Χ30 εκατοστά, αδειάζουμε το μίγμα και το στρώνουμε.
Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για 10 ώρες.
Μετά, κόβουμε το γλυκό σε κομμάτια με το μαχαίρι και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν.
Κατόπιν, τα πασπαλίζουμε σε ένα πιάτο με ζάχαρι.
Σερβίρουμε ζεστά, αφού τα πασπαλίσουμε με κανέλα.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου για “φυτούρες ” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Loukoumaki
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις ένα Άκρως δελεαστικό γλυκό του κουταλιού σταφύλι
Η Συνταγή είναι από κ. Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υπέροχο γλυκό της εποχής με ωραίο χρώμα και δέσιμο!
Υλικά
1 κιλό σταφύλι
650γρ ζάχαρη
1 φλ. νερό
1 κλωνάρι αρμπαρόριζα
χυμό από 1/2 λεμόνι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το σταφύλι και το στραγγίζουμε. Το βάζουμε σε κατσαρόλα και το αφήνουμε πάνω σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να πιει τα υγρά του,περίπου 10 λεπτά.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νερό. Ξαφρίζουμε την επιφάνεια όποτε χρειάζεται. Αφήνουμε το γλυκό να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει.
Μόλις είναι έτοιμο προσθέτουμε το λεμόνι και την αρμπαρόριζα και αφήνουμε να βράσει για 1΄.
Βάζουμε το γλυκό μας σε αποστειρωμένα βάζα, τα τοποθετούμε ανάποδα μέχρι το γλυκό μας να κρυώσει τελείως.
Η Συνταγή είναι από κ. Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.