Γλυκα
Πως να φτιάξετε εύκολη σπιτική κομπόστα αχλάδι ροδάκινο και σταφύλι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ioanna Koulouri – “Χρυσές Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
πλένουμε καλά τα φρούτα τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε κομμάτια ,τα σταφύλια σε ρώγες τα βάζουμε σε αποστοιρωμενα βάζα
ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και μια πρέζα ξινό (* κιτρικό οξύ είναι σε σκόνη και το χρησιμοποιούν για πολλά γλυκά και φαγητά) τα γεμίζουμε νερό μέχρι να καλύψει τα φρούτα κλείνουμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα ισια – κανονικά με το καπάκι επανω – που έχουμε βάλει στο πάτο μια πετσέτα διπλή
τοποθετούμε τα βάζα γεμίζουμε νερό μέχρι τη μέση και βράζουμε για 15′ σε μέτρια φωτιά κλείνουμε και τα βγάζουμε με γάντι ανάποδα πάνω σε μια πετσέτα όταν κρυώσουν τα αποθηκεύουμε
Η Συνταγή είναι από Ioanna Koulouri – “Χρυσές Συνταγές”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για άκρως απολαυστική αχλαδόπιτα τρίφτη
Η Συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
ΖΥΜΗ
1 βιταμ
1 αυγό
3κ.σ.ζαχαρη
1 φαριν απ
2 βανιλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ και κάνουμε μια τρίφτη ψιχουλιαστη ζύμη.
ΓΕΜΙΣΗ
Τρίβουμε στον τρίφτη του κρεμυδι. 3 κούπες αχλάδια ρίχνουμε 1 βανίλια 2 κ. σ
βουτυροκαι και 4 κ. σ. ζάχαρη
Το βάζουμε στη φωτιά μέχρι να φύγουν τα πολλά υγρά ρίχνουμε λίγο κονιάκ και 1κ.γλ.κορν φλαουρ
Στρώνουμε τα 2/3 της ζύμης τη γέμιση και από πάνω τη υπολ. ζύμη.
Ψηνουμε σε 200 β 40 λεπτά πρριπου
Ταψί νο 28..
Η Συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.