Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Αυτές τις νόστιμες, βουτυρώδη, που λιώνουν στο στόμα σας πατάτες, θα κάνει  όλη την οικογένειά σας να ζητήσει  και δεύτερη. […]

Διαφήμιση

Αυτές τις νόστιμες, βουτυρώδη, που λιώνουν στο στόμα σας πατάτες, θα κάνει  όλη την οικογένειά σας να ζητήσει  και δεύτερη. Μια γρήγορη και εύκολη συνταγή για κάθε νύχτα μιας πολυάσχολης εβδομάδας – δοκιμάστε το απόψε!

Υλικά
  • 4 πατάτες
  • 450 γρ. άπαχο βόειο κρέας
  • ½κίτρινο κρεμμύδι, λεπτοκομμένο σε κύβους
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λεπτοκομμένο σε κύβους
  • 2 φλυτζάνια ζωμό λαχανικών
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι κιμά
  • ½ κ.σ.αλάτι
  • ½ κ.σ. αποξηραμένο θυμάρι
  • ½ κ.σ. αποξηραμένη ρίγανη
  • Μαύρο πιπέρι

Για το πολτό :

  • ½ φλιτζάνι βαριά κρέμα
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
  • αλάτι
Οδηγίες :
  1. Πάνω σε υψηλή θερμοκρασία σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέστε το βόειο κρέας, το κρεμμύδι και το σκόρδο, τσιγαρίστε μέχρι το βόειο κρέας να γίνει καφετί και τα κρεμμύδια να μαλακώσουν.
  2. Απλώστε αλεύρι από πάνω και ανακατέψτε .
  3. Προσθέστε λαχανικά, ζωμό, αλάτι, θυμάρι και ρίγανη. Μειώστε τη θερμοκρασία στο μέσο και ανακατέψτε μέχρι να πήξει η σάλτσα, να αφαιρεθεί από τη φωτιά και να παραμείνει στην άκρη.
  4. Σκαλίστε τις πατάτες με ένα πιρούνι και βάλτε τις στο φούρνο μικροκυμάτων για 10 λεπτά, γυρνώντας τες στο μισό χρόνο
  5. Όταν είναι έτοιμες, κόψτε τις κορυφές και αφαιρέστε όλο το εσωτερικό σε ένα μπολ, προσθέστε κρέμα, σχοινόπρασο και βούτυρο, μέχρι να συνδυαστούν
  6. Τοποθετήστε τις πατάτες σε ένα πυρίμαχο σκεύος και γεμίστε τες με το μείγμα κρέατος.
  7. Ψήστε για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς μέχρι η κορυφή να γίνει χρυσή .
  8. Σερβίρετε αμέσως!

ΠΗΓΗ