Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι από κ. Chef Alexios Nikoloutsopoulos ΥΛΙΚΑ 1 συσκευασία  Barilla Collezione Linguine ΝΟΥΜΕΡΟ 5 4 σκελίδες σκόρδο 1 […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Chef Alexios Nikoloutsopoulos

ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία  Barilla Collezione Linguine ΝΟΥΜΕΡΟ 5
4 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ
1 συσκευασία αποφλοιωμένα ντοματακια Κύκνος
Μερικά ντοματινια Κρήτης κομμένα στη μέση
1 κύβο λαχανικών
λίγο νερό από τα βρασμένα ζυμαρικά
αλάτι πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο και λίγο φρέσκο βούτυρο
λίγο βασιλικό αποξηραμένο
λίγο Μπουκοβο 1 κουταλάκι του γλυκού
λίγη ζάχαρη
**** τον κύβο λαχανικών τον βάζουμε σε μια κούπα από το νερό των ζυμαρικών ανακατεύουμε και είναι έτοιμος.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας συμφώνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ένα κομμάτι φρέσκο βούτυρο.
Ρίχνουμε μέσα τις σκελίδες του σκόρδου και της αφήνουμε να μαλακώσουν και να δώσουν γεύση στο λάδι ύστερα από 5 με 6 λεπτά τις βγάζουμε.

Στην συνέχεια τσιγαρίζουμε τα ντοματινια Κρήτης μέχρι να μαλακώσουν αμέσως μετά τσιγαρίζουμε τον πελτέ και προσθέτουμε το μπουκοβο, σβήνουμε με λίγο χυμό από ένα κύβο λαχανικών και μετά από λίγο προσθέτουμε την κονσέρβα από τα αποφλοιωμένα ντοματακια κύκνος,μετά από μερικές βράσεις βάζουμε και την ζάχαρη.

Προσοχή στο αλάτι βάζουμε λίγο και δοκιμάζουμε πιπέρι όμως χρειάζεται αρκετό.

Μετά από λίγο κατεβάζουμε την θερμοκρασία και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα να πήξει και να μείνει με το λάδι της τότε μόνο θα είναι έτοιμη όταν είναι έτοιμη ρίχνουμε πάλι μέσα ένα μικρό κομμάτι βούτυρο αυτό θα δέσει ακόμα ποιο καλά την σάλτσα μας.

Περίπου η σάλτσα θέλει 20 λεπτά να δέσει να βράσει μαζί με τα υλικά.

Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού αυτή η υπέροχη σάλτσα προσθέτουμε τριμμένο πιπέρι και αν θέλουμε και αποξηραμένο βασιλικό και το αφήνουμε λίγο και σερβίρουμε στα πιάτα.

Η Συνταγή είναι από κ. Chef Alexios Nikoloutsopoulos –Εκτέλεση από GOGO SAMIOU – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.