Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ Υλικά: 1 πακέτο 500γρ φύλλο κρούστας 1 τενεκεδάκι ζαχαρούχο 2 τενεκεδάκια νερό βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 1. αφού ξεπαγώσουμε το φύλλο, βουτυρώνουμε ένα ένα το κάθε φύλλο ξεχωριστά και τα βάζουμε σουφρωτά σε βουτυρωμένο ταψί 2. ψήνουμε 10 λεπτά στους 200. 3. σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ζαχαρούχο με το νερό. 4. […]

Διαφήμιση

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ
Υλικά:

1 πακέτο 500γρ φύλλο κρούστας
1 τενεκεδάκι ζαχαρούχο
2 τενεκεδάκια νερό
βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. αφού ξεπαγώσουμε το φύλλο, βουτυρώνουμε ένα ένα το κάθε φύλλο ξεχωριστά και τα βάζουμε σουφρωτά σε βουτυρωμένο ταψί
2. ψήνουμε 10 λεπτά στους 200.

3. σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ζαχαρούχο με το νερό.
4. Βγάζουμε το ταψί απ τον φούρνο και ρίχνουμε την κρέμα του ζαχαρούχου ομοιόμορφα

5. ψήνουμε 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσει
6. σερβίρουμε με άχνη και κανέλα

ΕΛΙΟΠΙΤΑΚΙΑ
ΥΛΙΚΑ:

1 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι νερό {ή γάλα εκτός νηστείας}
1 φακελάκι μαγιά
αλάτι πιπέρι ρίγανη
ελιές ψιλοκομμένες
αλεύρι όσο πάρει να γίνει σφιχτό ζυμαράκι αλλά ελαστικό

άλλη γέμιση:
σταφίδες ή τυρι ή ζαμπον κασέρι ή σταγόνες σοκολάτας κλπ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
όλα ανακάτεμα στη λεκάνη,
να μη γίνει πολύ σφιχτό μίγμα!

αφήνουμε λίγο να φουσκώσει και κάνουμε μπαλίτσες στο ταψί

ψήνουμε 30 λεπτά περίπου να ροδίσουν

Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : dolmadaki

Διαφήμιση