Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι από κ. Toula Christodoulou – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)” Υπέροχο και αγαπημένο γλυκό που αποτελεί το τέλειο […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Toula Christodoulou – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”

Υπέροχο και αγαπημένο γλυκό που αποτελεί το τέλειο κέρασμα όταν μαζευτεί η παρέα σας.

ΥΛΙΚΑ
225 γρ μπισκότα πτι μπερ ή σοκολατένιο κέικ, θρυμματισμένα
100 γρ χοντροκομμένα καρύδια
25 γρ κακάο σκόνη
2 ΚΣ άχνη ζάχαρη
75 γρ βούτυρο
100 γρ υποβρύχιο βανίλια
½ σφηνάκι μπράντι
1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
60 ml γάλα χλιαρό
350 γρ κουβερτούρα, για επικάλυψη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα, τα χοντροκομμένα καρύδια, το κακάο και την άχνη ζάχαρη.

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο μαζί με τη βανίλια υποβρύχιο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτω το μπράντι και το εκχύλισμα βανίλιας.

Ρίχνουμε το υγρά υλικά στο μπολ με τα στερεά, μαζί με το γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βάζουμε το μείγμα κατά μήκος σε μια λαδόκολλα και το τυλίγω σφιχτά σα λουκάνικο.

Το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ή όλη τη νύχτα.

Το βγάζουμε από το ψυγείο και με κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε σε ροδέλες πάχους 1 εκ περίπου.

Λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα την κουβερτούρα, κι όσο είναι ακόμα πολύ ζεστή βουτάμε ένα ένα τα κομμάτια του γλυκού και τα αφήνουμε έπειτα πάνω στη λαδόκολλα (επειδή οι ροδέλες είναι κρύες η σοκολάτα παγώνει αμέσως σχεδόν πάνω τους).

Έτοιμες για σερβίρισμα ή διαφορετικά τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα μια μια.

Η Συνταγή είναι από κ. Toula Christodoulou“Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”