Η Εκτέλεση είναι από κ. Μαριάννα ΔεληγιαννάκηΘώμου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”

ΥΛΙΚΑ:
3 πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης
3 πιπεριές πράσινες κέρατο
3 καρότα τριμμένα στον τρίφτη
2 ντομάτες μεγάλες ώριμες τριμμένες στο τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδο
3 μέτρια κρεμμύδια ή 2 μεγάλα
μισό μάτσο μαϊντανό
μισό μάτσο δυόσμο (ή 1 κουταλιά ξερό)
2 χούφτες μαύρη σταφίδα
1 μεγάλη κουτάλια της σούπας πελτέ
ρύζι Καρολίνα 3 φλιτζάνια
1 βραστήρα με βραστό νερό (ή ζωμό λαχανικών)

Διαφήμιση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σοτάρουμε το κρεμμύδι,τις πιπεριές το καρότο και στο τέλος το σκόρδο

Ρίχνουμε τον πελτέ και τις φρέσκες ντομάτες

Ρίχνουμε το ρύζι ανακατεύοντας συνεχώς,τα μυρωδικά (μαϊντανό δυόσμο), τη σταφίδα και αλάτι- πιπέρι φυσικά όσο προτιμά ο καθένας

Ρίχνουμε λίγο-λίγο το βραστό νερό, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να σωθεί και να έχει βράσει το ρύζι. (διαδικασία περίπου 20′)

Σερβίρουμε με μπόλικο τυρί φέτα.(προαιρετικά)

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Sofia Thomou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΠολύ ωραία ιδέα για να την δοκιμάσεις.. Λαχανοντολμάς σε φόρμα του κέικ!
Επόμενο άρθροΦτιάχνουμε νόστιμες τηγανίτες με προζύμι – Χιώτικη συνταγή από Χαλκείο