Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι από κ. ελενη κωστα – “(((( “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”)))))” ΥΛΙΚΑ για την σπανακόπιτα 1 πακετο φύλλο […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. ελενη κωστα – “(((( “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”)))))”

ΥΛΙΚΑ
για την σπανακόπιτα

1 πακετο φύλλο χωριάτικο
1 κιλο σπανάκι πλυμένο καλά και κομματιασμένο
2 πρασσα ψιλοκομμένα
4 κρεμμυδακια χλωρά ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο μαϊντανό άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 φλυτζάνι τραχανά
450 γρ φέτα θρυμματισμένη
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
2 αυγα
αλάτι
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρω τα κρεμμυδάκια πρώτα στο λάδι στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και τα πράσα μέχρι να μαραθούν σε μια λεκάνη τρίβω το σπανάκι μέχρι να μαραθεί τα βάζω σε μια λεκάνη μαζί με τα σωταρισμενα κρεμμύδια και πράσα

Προσθέτω το άνηθο και το μαϊντανό τον τραχανά την φέτα αλάτι πιπερι και τα χτυπημένα αυγά βάζω και λίγο λάδι και ανακατεύω

Βουτυρώνω το ταψί της κουζίνας απλώνω τα μισά φύλλα αφού τα λαδώνω ένα ένα βάζω από πάνω το μείγμα συνεχίζω το ίδιο με τα υπόλοιπα

Ραντίζω από πάνω με ελαιόλαδο σταγόνες νερό χαράζω και στο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα

ΥλΙΚΑ
για την ΤΥΡΟΠΙΤΑ

2 φυλλα σφολιατας
300 γρ φέτα θρυμματισμένη
200 γρ γραβιέρα τριμμένη
2 αυγα
αλάτι
πιπέρι
σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνω το μείγμα σε ένα μπολ βουτυρώνω ένα ταψί μακρόστενο μεσαίου μεγέθους

Βάζω την μία σφολιάτα από πάνω το μείγμα μετά το άλλο φύλλο της σφολιάτας από πάνω αλείφω ένα αυγό μετά σουσάμι και έτοιμο για φούρνο

Η Συνταγή είναι από κ. ελενη κωστα – “(((( “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”)))))”