Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Μίκα Πολυχρονοπούλου – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.

ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη

Μισό κιλό αλεύρι
1 φάκελο μπέκιν
1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελαδινό
Όσο χωράει το κεσεδάκι καλαμποκέλαιο
Λίγο αλάτι και πιπέρι

Για τη γέμιση
Λιγότερο από μισό κιλό σπανάκι εγώ έβαλα κατεψυγμένο
1 μέτριο φινόκιο λεπτοκομμένο
1 ματσάκι κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Μισό ματσάκι άνηθο κομμένο
350 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
Λίγο γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
2 αυγά.

Διαφήμιση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε καλά

Εάν το ταψί είναι μικρό δεν βάζουμε όλη τη ζύμη, το άνοιγουμε σε Σε φύλο, όχι πολύ λεπτό και το στρώνουμε στο ταψί καλύπτοντας και τα τοιχώματα

Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και ρίχνουμε το σπανάκι Και το άφηνουμε ανακατεύοντας το ώσπου να σωθούν όλα τα υγρά του στη συνέχεια ρίχνουμε το φινόκιο και τα κρεμμυδάκια τα ανακάτευουμε και αυτά ώσπου να αρχίσουν να μαλακώνουν μόλις ετοιμάστούν τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα άφηνουμε να κρυώσουν

Τέλος πρόσθετουμε τη φέτα και τον άνηθο χτύπαμε τα 2 αυγά με 2 κουταλιές εβαπορέ αδιάλυτο και τα ρίχνουμε στο μείγμα. Στρωνουμε το μείγμα στο ταψί προσέχοντας να στρωθεί ομοιόμορφα

Τέλος ρίχνουμε λίγη φρυγανιά και μικρά κομματάκια βούτυρο το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου για 50 λεπτά στους 170 βαθμούς

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Μίκα Πολυχρονοπούλου“Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΥπέροχος και πολύ γευστικός σπέσιαλ χαλβάς με αμύγδαλα
Επόμενο άρθροΩραιότατο cheesecake kinder bueno