Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”

ΥΛΙΚΑ

Διαφήμιση

600 gr λιωμένο βούτυρο γάλακτος
( εγώ παίρνω Ροδαμι)
1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
3 βανίλιες
50 ml ουίσκι
750-800 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ανθόνερο (προαιρετικά)
ζάχαρη άχνη για πασπαλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το Βούτυρο μαζι με τη ζάχαρη στο μίξερ για 20 λεπτα ν’αφρατέψει και ν’ασπρίσει το μείγμα… Ρίχνουμε το ουίσκι, 2 κούπες αλεύρι, τη Βανίλια…

Ζυμώνουμε ελαφρά, ρίχνοντας όσο ακόμη αλεύρι χρειαστεί, ώσπου να γίνει μια ζύμη μαλακιά και αφράτη, που να μην κολλάει στα δάκτυλα. Δεν την παραζυμώνουμε γιατί τότε οι κουραμπιέδες θα γίνουν σφιχτοί και όχι αφράτοι. Πλάθουμε μισοφέγγαρα ή κόβουμε με κουπατ αστεράκια ή άλλα σχέδια και τα τοποθετουμε σε λαμαρίνα.

Ψήνουμε τους κουραμπιέδες στους 170° για 20 λεπτά περίπου, να ροδίσουν ελαφρά. Μόλις βγουν από το φούρνο τους βαζουμε με προσοχη επάνω σε λαδόκολλα πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη. Αν θέλουμε ραντίζουμε με λίγο ανθόνερο….

Μ’ένα μεγάλο σουρωτήρι κοσκινίζουμε άφθονη ζάχαρη άχνη και τους καλύπτουμε εντελώς. Όταν κρυώσουν, τους βαζουμε σε πιατέλα.

Διαφήμιση

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΤο απόλυτο εκμέκ καταίφι
Επόμενο άρθροΕύκολο γλυκάκι ψυγείου με επίστρωση καραμέλας